Okullar ne zaman açılacak, yarıyıl tatili uzatıldı mı? İşte, 2023-2024 okulların açılma tarihi!

Cuma günü karnelerin alınmasıyla birlikte sömestr yarıyıl tatili de başlamış oldu. Milyonlarca öğrenci 15 tatilin tadını çıkarırken MEB takvimi ile okulların açılış tarihi de belli olmuştu. Bununla birlikte “Yarıyıl tatili uzatıldı mı?” sorusuna da yanıt aranırken resmi açıklama da geldi. Peki; Okullar ne zaman açılacak, yarıyıl tatili uzatıldı mı? İşte 2023-2024 MEB takvimi ile Okulların açılma tarihi!

Yarıyıl tatili ne zaman bitecek?

2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre 1. dönem sonunda 19 Ocak 2024 Cuma günü okullar yarıyıl tatili için kapandı.

Yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem 5 Şubat 2024 tarihinde başlayacak.

Tüm okullarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği takvim uygulanacak. Yarıyıl tatilinin uzatılması gibi bir duyuru söz konusu değil, gerçeği yansıtmamaktadır.

İkinci ara tatil kaldırılacak mı?

İkinci Ara Tatil Kaldırılacak Mı

“Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?” sorusuna Tekin, “Öyle bir şey yok. Velilerden, öğretmenlerden, öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız.” karşılığını verdi.

Ara tatil uygulamasına ilişkin bir şikâyet gelip gelmediği konusunda ise Tekin, gelmesi durumunda değerlendireceklerini belirtti.

İkinci dönem ara tatil ne zaman?

Bahar döneminde yapılacak ikinci ara tatilin tarihi ise 8 ile 12 Nisan arası olarak belirlendi. Eğitim-öğretim yılı 14 Haziran’da tamamlanacak.

MEB 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimi

Dönem

Başlangıç

Bitiş

Birinci dönem

11 Eylül 2023

19 Ocak 2024

Birinci ara tatil

14-17 Kasım 2023

Yarıyıl tatili

22 Ocak-2 Şubat 2024

İkinci dönem

5 Şubat 2024

14 Haziran 2024

İkinci ara tatil

8-12 Nisan 2024

Yarıyıl tatilinde öğrenciler dinlenecek!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla , 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatiline ilişkin yazı illere gönderildi.

Yazıda, ev ödevi yerine öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi istendi.

Okullarda gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerinin etkili, kalıcı ve verimli olabilmesinin öğrenci, öğretmen ve velilerin yıl boyunca iş birliği içinde çalışmalarına bağlı olduğu vurgulanan yazıda, okul dışı zamanlardaki eğitim öğretim ve sosyal faaliyetlerin sürdürülmesinin ve bu faaliyetlerin okul içi öğrenmelerle bütünlük içinde olmasının öncelikle velilerin öğrencilere desteğiyle mümkün olduğu ifade edildi.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerine kitap hazırlandı!

Öte yandan MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce, Bakanlığın illere gönderdiği yazı doğrultusunda, yarıyıl tatilinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik pek çok etkinliğin gün gün yer aldığı “Ailemle Oynuyorum, Okuyorum Yarıyıl Tatil Kitabım” hazırlandı.

Tatil kitabında, çocukların dil öğrenimi başta olmak üzere düşünme becerileri ve yeteneklerinin gelişiminde oyun yoluyla öğrenmelerine vurgu yapıldı ve her güne bir oyun önerisi hazırlandı.

Bu kapsamda kitapta, öğrencilerin aileleriyle keyifli vakit geçirebilmeleri için yarıyıl tatili sürecinde her gün için ayrı plan hazırlandı.

Muhabir: MEHMET FENER