ORC Araştırma Şirketi tarafından 2025 Yıl Sonu Siyasi Eğilimler Raporu yayımlandı. ORC’nin 2025 yılı içerisinde 9 farklı araştırma sonucu incelenerek hazırlanan ankette çarpıcı sonuçlar yer aldı.

Fatma Şahin-15

FATMA ŞAHİN’İN BEĞENİ ORANI YÜZDE 58,5 OLDU

ORC’nin Araştırma sonuçlarına göre Gazianteplilerin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den memnuniyet oranı yüzde 58,5 oldu. Şahin, Gazianteplilerin beğenisini toplayan isim olurken, siyasi partilerin oy düzeyleri de araştırma sonucunda yer aldı.

Ak Parti Bayrak Aa 1901831-1

AK PARTİ ZİRVEDE

“Bu Pazar Genel Seçim Olsa Hangi Partiye Oy Verirsiniz?” sorusunun yöneltildiği araştırma sonucuna göre, AKK Parti’nin Gaziantep’te oy oranı yüzde 38,1 oldu. AK Parti’yi yüzde 18,4 ile CHP, yüzde 12,8 ile MHP, yüzde 9,6 ile DEM Parti, yüzde 6,8 ile YRP, yüze 4,6 ile İYİ Parti, yüzde 3,3 ile Zafer Partisi, yüzde 2,5 ile BBP, yüzde 3,9 ile ise diğer partiler takip etti.

G99I Lb1A M A A X Ec

EN BEĞENİLEN VEKİL ABDULHAMİT GÜL OLDU

Araştırma sonuçlarında Gaziantep Milletvekillerinin Beğeni Düzeyi de yer aldı. Buna göre Gaziantep’in en beğenilen milletvekili AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül oldu. Yüzde 29,6 başarı oranına sahip olan Gül’ü, yüzde 28 başarı oranı ile TBMM İdare Amiri ve Gaziantep Milletvekili Sermet Atay takip etti. Yüzde 24,8 ile AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, yüzde 22,5 ile AK Parti Milletvekili Ali Şahin, yüzde 20,6 ile İYİ Parti Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, yüzde 19,4 ile CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, yüzde 18,9 ile CHP Milletvekili Melih Meriç, Yüzde 18,4 ile AK Parti Milletvekili Derya Bakbak, yüzde 17,1 ile AK Parti Milletvekili İrfan Çelikaslan, yüzde 16,3 ile AK Parti Milletvekili Mesut Bozatlı, yüzde 15,5 ile AK Parti M. Eyup Özkeçeci, yüzde 14 ile DEVA Partisi Milletvekili Ertuğrul Kaya, yüzde 13,2 ile HÜDA Par Milletvekili Şehzade Demir ve yüzde 11 ile DEM Parti Milletvekili Sevda Karaca Demir takip etti.

Kaynak: Ayhan Duman