YAPAY ZEKA KULLANIMI ARTACAK

Yapay Zeka Kullanımı Artacak!

Ersoy, ÖSYM'nin yapay zekayı daha aktif kullanmayı hedeflediğini ifade etti. Bu konuda uzman bir ekiple çalıştıklarını ve yapay zekanın sınav süreçlerinde daha etkili bir koordinasyon sağlayacağını belirtti. Yapay zeka ile soru üretme ve değerlendirme yapma konusunda önemli bir başlangıç yapacaklarını ifade eden Ersoy, bu sayede sınavların daha verimli bir şekilde gerçekleştirileceğini belirtti.

DİJİTAL SINAVLARIN SAYISI ARTIYOR

Ersoy, elektronik sınav şeklinde gerçekleştirdikleri yabancı dil sınavlarına yeni sınavlar eklediklerini belirtti. Ayrıca, STS Eczacılık ve 2023 Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nı dijital ortamda gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, dijital sınavların hem tasarruf sağlayacağını hem de adaylara sınav sonuçlarını daha hızlı kullanma imkanı sunacağını belirtti.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ADAYLAR İÇİN ÖZEL UYGULAMA

Deprem Bölgesindeki Adaylar

Ersoy, deprem bölgelerindeki adaylar için özel bir uygulama başlattıklarını belirtti. Geçen yıl Maraş merkezli depremlerin ardından bu illerdeki adaylara, talep etmeleri halinde tercih ettikleri herhangi bir ilde sınav girme imkanı sunduklarını anımsattı. Farklı illerde sınav girmek isteyen adayların tüm masraflarının devlet tarafından karşılandığını belirtti.

50 ÜLKEDE SINAV YAPILACAK

ÖSYM Başkanı Ersoy, Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı'nı (TR-YÖS) 13 yıl aradan sonra geçen yıl iki kez gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Bu alanda da standartlaşmayı sağladıklarını bildiren Ersoy, 2024 TR-YÖS/1 uygulamasını 18 Mayıs'ta yaklaşık 50 ülkede 80'e yakın merkezde yapacaklarını duyurdu. Türkiye'ye her yıl 70-80 bin arasında uluslararası öğrenci kaydı gerçekleştiğini belirten Ersoy, bu sayıyı artırarak üniversitelerin uluslararası öğrenci kabulüne yardımcı olmayı hedeflediklerini belirtti.

Muhabir: AYLİN CIKCIK