Epic Games, bir fidye yazılım çetesi olan Mogilevich tarafından hacklendiğini iddia ediyor. Bu saldırı son aylarda sektörü vuran ikinci büyük hack olayıdır; ilk olarak PlayStation stüdyosu Insomniac Games’i etkilemişti.

iPhone'da uygulamalara nasıl şifre konulur? iPhone'da uygulamalara nasıl şifre konulur?

Cyber Daily’nin haberine göre, bilgisayar korsanları Mogilevich, Epic’in sunucularına sessizce saldırdı ve bu güvenlik ihlalinden sorumlu olduklarını iddia ediyorlar. Hackerlar, e-posta, şifreler, tam ad, ödeme bilgileri, kaynak kodu ve diğer birçok veriyi içeren yaklaşık 200 GB boyutunda veri çaldıklarını iddia ediyorlar.

Fidye yazılım çetesi, Epic Games’in verilerini 4 Mart’a kadar satacaklarını belirtiyor, ancak bu konuda oldukça belirsiz davranıyorlar. Verileri satamazlarsa ne yapacakları hakkında herhangi bir açıklama yapmadılar.

Insomniac Games sızıntısında olduğu gibi, bu verilerin internet ortamında sızdırılması mümkün olabilir. Insomniac Games sızıntısında, Marvel’s Spider-Man 3 ve gelecekteki Wolverine oyunuyla ilgili planlar ve ayrıntılar da ortaya çıkmıştı.

Epic Games henüz bir açıklama yapmadı ve Mogilevich’in şirketin verilerini çaldığına dair herhangi bir kanıt yayınlamadı. 

Kaynak: Cyber Daily