Patatesli fasulye, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu yemeği yapmak oldukça kolaydır. İşte patatesli fasulye yemeği tarifi:

Malzemeler:

500 gram taze fasulye

2 adet orta boy patates

1 adet büyük boy soğan

2 adet domates

2 yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Fasulyeleri ayıklayın, yıkayın ve uçlarını kesin.

Patatesleri soyun ve küp şeklinde doğrayın.

Soğanı soyun ve yemeklik doğrayın.

Domatesleri rendeleyin.

Bir tencereye sıvı yağı koyun ve ısıtın.

Soğanları ekleyin ve kavurun.

Domates salçasını ekleyin ve karıştırın.

Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve karıştırın.

Fasulyeleri ekleyin ve karıştırın.

Patatesleri ekleyin ve karıştırın.

Tuz ve karabiberi ekleyin.

Üzerine su ilave edin ve kapağını kapatın.

Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Muhabir: MEHMET FENER