Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmezi olan perde pilavı, bademi, fıstık, tavuğu ve nefis hamuruyla sadece bir yan yemek değil, ana yemekteki lezzetler arasında yer alıyor. İşte perde pilavının özel tarifi ve püf noktaları:

PERDE PİLAVİ TARİFİ

Malzemeler:

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 yemek belleği
  • 4,5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
  • 2 adet tavuk budu
  • Yarım kahve fincanı kuş üzümü
  • 200 gr çiğ badem
  • 1 kahve fincanı dolmalık yastık
  • Karabiber, tuz

Hamur için:

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı yağı
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

PERDE PİLAVİ YAPILIŞI

İç pilav tarifi:

Gaziantep Şahinbey Nöbetçi Eczane | 20 Nisan 2024 Cumartesi Gaziantep Şahinbey Nöbetçi Eczane | 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Tavuk butlarını haşlayın ve ardından tavuk suyu ile pilavın yapımına başlayın.
  • Tencerede belleğini eritin ve yıkanıp süzülmüş pirinci yağda hafifçe kavurun.
  • Pirinçlerin üzerine tavuk suyunu ekleyin ve tuz ilavesiyle kapağı kapatın.
  • Pilav tam olarak pişmeden, hala diri kaldığında ocaktan alın.
  • Haşlanmış tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilavla karıştırın.

Hamur tarifi:

  • Yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzla hamur yoğurun.
  • Hamuru büyük ve küçük olmak üzere ikiye ayrılır.
  • Büyük parçayı birleştirme birimlerine yerleştirilecek ve parçalar kapatılacak şekilde düzeltilecek.
  • İçine pilavı boşaltın ve üzerine küçük parçayla hamuru kapatın.
  • 200 derecelik büyümeler kızarıncaya kadar devam eder. Servis yapılmadan önce ters çeviriniz.

PERDE PİLAVİ PÜF NOKTALARI

  • Pilavın lezzetini arttırmak için tavuk butlarının suyuyla tavuk suyu karışımını kullanın.
  • Pirinçlerin tamamen pişmemesi, pilavın tekrar pişirilmesinin göz önüne alınması önemlidir.
  • Hamuru büyük ve küçük ayırarak pilavın içine ve üzerine eşit şekilde yayınlanır.
Muhabir: MEHMET FENER