Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 26 Mayıs 2024 tarihinde oynanan Pendikspor-Gaziantep FK Trendyol Süper Lig müsabakasında, Pendikspor’a taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 912 bin TL para cezası verdi.

PFDK'nın söz konusu maçla ilgili açıklaması şu şekilde: "PENDİKSPOR’un 26.05.2024 tarihinde oynanan PENDİKSPOR-GAZİANTEP FK Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 6. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 800 bin TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KALE ARKASI TRİBÜN A blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,
Aynı müsabakada PENDİKSPOR’un, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112 bin TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir"

Kaynak: tff.org