Ramazan ayı, oruç tutanlar için sağlıklı beslenmenin önemini arttıran bir dönemdir. Ramazan diyeti, oruç tutarken dengeli beslenmeyi mümkün kılan bir beslenme çeşididir. Ramazan diyeti, iftar ve sahur vaktinde fazla ve yanlış yeme alışkanlığımızın önüne geçmek ve ramazandan önce başladığımız dikkatli beslenmeyi sürdürmek açısından çok mühim bir noktada. Ramazanda kilo vermek, ramazanda diyet yapmak isteyenlerin de mutlaka aklında bulundurması gereken püf noktalar var tabii. Öyleyse gelin, ramazan diyeti nedir, nasıl yapılır, hep beraber öğrenelim.

Ramazan diyeti aslında iftar ve sahur vaktinde fazla ve yanlış yeme alışkanlığımızın önüne geçmek ve ramazandan önce başladığımız dikkatli beslenmeyi sürdürmek açısından çok mühim bir noktada. Ramazan diyeti, oruç tutarken dengeli beslenmeyi mümkün kılan bir beslenme çeşididir. Ayrıca kişinin iftarla sahur arasındaki vakti acıkmadan geçirmesi adına da oldukça faydalı. Zira sahurda yanlış beslenip oruç süresince çok acıkmak olmak iftarda da fazla ve yanlış beslenmeyi getiriyor ve bu da bize fazla kilolar olarak geri dönüyor. Ramazan diyeti ayrıca sudan değil kastan kilo vermenizi sağlayarak verdiğiniz kiloları aynı hızla almanızın da önüne geçiyor.

Ramazan diyeti listesi, ramazanda kilo vermek isteyenler için Ender Saraç’ın da önerdiği ve 10 kilo verdirdiği iddia edilen örnek bir diyet listesi paylaşacağız. 7 günlük bir diyet programını içeren bu liste her hafta aynı şekilde uygulanıyor. Ancak her zamanki gibi uyarımızı da yapmadan geçmeyelim. Bu diyet listesini uygulamadan önce mutlaka ama mutlaka doktorunuza danışmalı, onun onayı olmadan bu diyete başlamamalısınız.

1.gün: Sahur: Az yağlı bir porsiyon pilav, kayısı kompostosu. İftar: Kıymalı yumurta, 1 kase salata, meyve.

2.gün: Sahur: Az yağlı pilav, kayısı kompostosu. İftar: 1 tabak etli fasulye, 1 tabak bulgur pilavı, diyet güllaç.

3.gün: Sahur: Az yağlı kıymalı ya da peynirli makarna, 1 bardak ayran. İftar: Biber, kabak, domates veya patlıcan dolması, 1 kase yoğurt, dilediğiniz kadar meyve.

4.gün: Sahur: 3 dilim börek, şekersiz çay. İftar: 8 adet ızgara köfte, yarım porsiyon yağsız pilav, 1 kase cacık, 1 porsiyon diyet muhallebi.

5.gün: Sahur: 3 dilim börek, çay. İftar: Kıymalı ıspanak, meyve, 1 kase yoğurt.

6.gün: Sahur: Az yağlı pilav, kayısı kompostosu. İftar: Yarım porsiyon haşlama veya ızgara tavuk, 1 tabak haşlanmış patates, 1 porsiyon diyet sütlaç.

7.gün: Sahur: Biberli, domatesli ve az yağlı patates salatası.

Muhabir: MEHMET FENER