Özellikle Gaziantep'in meşhur lezzeti olan katmer tatlısı, bu dönemde daha da popüler hale geliyor. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tatlı, iftar sofralarına ayrı bir renk katıyor.

KOLAY KATMER TATLISI NASIL YAPILIR?

Gaziantep katmer tatlısı yapmak aslında çok zor değil. Az malzeme ile evde lezzetli bir tatlı hazırlamak mümkün.

GAZİANTEP KATMER TATLISI TARİFİ

Malzemeler

2 adet baklavalık yufka

6 yemek kaşığı toz şeker

Bir su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı

Bir su bardağı sıvı yağ

Üzeri için

Kaymak

TARİF

Baklavalık yufkanın ilkini sıvı yağ ile yağlayın ve üzerine Antep fıstığı ve şekeri serpin.

Üzerine ikinci yufkayı koyun ve aynı işlemleri yapın.

Yufkayı dilerseniz ikiye dilerseniz de zarf şeklinde katlayın ve tavada kızartın.

Tavadan alır almaz sıcak halde üzerine kaymak ve toz Antep fıstıklarını serpiştirin.

Muhabir: Mehmet Fener