Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; yıl sonuna kadar uygulanmak üzere, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri yeniden belirlendi.

36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK  

Karar ile birlikte 2024 yılı sonuna kadar 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip olmak üzere toplamda 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.   

Sağlık-Sen’den Şehir Hastanesi Açıklaması Sağlık-Sen’den Şehir Hastanesi Açıklaması

İstihdam edilecek personelden 1'i acil sağlık hizmetlerinde, 7'si ilçe sağlık müdürlüğü/ toplum sağlığı merkezlerinde, 8'i sağlık evlerinde, 35 bin 984'ü ise yataklı tedavi birimlerinde görev alacak.

BAKAN KOCA PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında 2024 yılı sonuna kadar 36 bin sağlık personelinin istihdam edileceğini duyurdu.

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Eleman temininde güçlük çekilen yerler ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2024 yılı sonuna kadar 36 bin sağlık personeli istihdam edilecek. Hayırlı olsun."

Muhabir: Bahri Uçar