Referans Medya’ya demeç veren Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Büyükuncu, çok özel açıklamalarda bulundu.

YERİNDE DÖNÜŞÜM VE KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖNCELİK VERİLMELİ

Şehirde yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşüme öncelik verilmesi gerektiğini kaydeden Büyükuncu, “Bir sonraki depremin ne kadar zarar vereceğini bilmiyoruz. Hiçbir rehavete kapılmadan dersimize iyi çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP, FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ

Büyükuncu, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin milat olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgularken, “Deprem tüm ivme değerlerinin üzerindeydi. Gaziantep ise bu felaketin eşiğinden döndü” dedi.

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi'nin 18. Olağan Genel Kurulu'nda Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nin yeni Başkanı Mustafa Büyükuncu, seçim sonrasında ilk demecini İlkhaber Gazetesi’ne verdi.

2000 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduğunu dile getiren Büyükuncu, 24 yıldan beri de Gaziantep’te mimari proje, uygulama ve inşaat alanında faaliyet gösterdiğini söyledi.

MESLEKTAŞLARIMIZ YALNIZ BIRAKILDI

Büyükuncu, “6 Şubat depreminden sonra meslektaşlarımız maalesef yalnız bırakıldı. 6 Şubat 2023 bir milat kabul edilip ömür boyu sorumlu kalma durumu ivedilikle gözden geçirilmeli. Deprem testinden başarı ile geçmiş mimar ve mühendislerin haklarının teslim edilmeli” dedi.

Mustafa Büyükuncu

ÜYELERİMİZ MUTSUZ VE UMUTSUZ

“Meslektaşlarımızın ve mesleğimizin sorunları çok arttı. Şubemizin bin 775 üyesi bulunuyor” diyen Büyükuncu, “Oda ile üyenin ilişkilerinin en zayıf olduğu zamandan geçiyoruz. Üyelerimiz mutsuz ve umutsuz. Bir aidiyet duygusu hissetmiyor. Bu anlamda üyelerimizi şube çatısı altında birleştirecek etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca meslektaşlarımıza yakışır bir hizmet binası ihtiyacımız var. Bununla ilgili adımları atıyoruz” açıklamasını yaptı. 

KENT YARARINA, MESLEĞİMİZİ İLGİLENDİREN HER KONUDA VAR OLACAĞIZ

“Çatı kuruluşumuz olan odamızın ayakta durabilmesi için hep birlikte destek vermemiz gerekiyor” diyen Büyükuncu, “Üyesi olmayan bir şubenin kartvizitten hiçbir farkı olmaz. Meslek hayatımda her zaman sonuç odaklı çalıştım. Sahadan aksiyon alınması gerekiyor. Mimarlar Odası, TMMOB çatısı altında diğer meslek odaları, Sivil Toplum Kuruluşları ve derneklere hamilik yapabilecek en üst organdır. Bu anlamda sorumluluğumuzun farkındayız. Yaşadığımız kent yararına, mesleğimizi ilgilendiren her konuda var olacağız” diye konuştu.

İLETİŞİM KANALLARIMIZI SONUNA KADAR AÇIK TUTACAĞIZ

Başkan Büyükuncu, “Hedeflerimizin başında mimarların hak ve sorumluluklarının Anayasal sistem içerisinde önergeler halinde meclise taşımak var. Bunu TMMOB’a bağlı diğer meslek odaları ile birlikte yapmak istiyoruz. Kentimizde bulunan tüm sivil toplum kuruluşları, sektör paydaşlarımızın yanı sıra kamu kuruluşlarıyla iletişim kanallarımızı sonuna kadar açık tutacağız ve her zaman irtibat halinde olacağız” ifadelerini kullandı.

GÜN GEÇTİKÇE AİLEMİZİ BÜYÜTMEK İSTİYORUZ

Heyecanlı olduklarını dile getiren Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Büyükuncu, Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nin tüm mimarlara açık olduğunu, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket edeceklerinin belirtti, konuşmasını şöyle tamamladı: “Her bir üyemiz bizim yönetimimizin bir parçası. 2 Mart tarihinde meslektaşlarımızla bir araya gelerek ilk geniş katılımlı toplantımızı düzenleyeceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Olten Filarmoni Orkestrası’nı üyelerimizle buluşturacağız. Mayıs ayı başında Bakü-Azerbaycan gezimiz olacak. Biz büyük bir aileyiz. Katılımcılığı esas alıyoruz ve gün geçtikçe ailemizi büyütmek istiyoruz.”