Biden’ın Kongreye “baskı” yaptığını ve bunun ABD tarihinde ilk defa olmadığını iddia eden Medvedev, şöyle devam etti:

“Böylesine parçalanmış bir devlete bu kadar büyük bir meblağ talep edilmesi daha önce görülmemişti. ABD Başkanı ve ailesinin yolsuzluk yaptığı bir ülkeye bu kadar saldırgan ve kaba bir şekilde para talep edilmesi de görülmemişti. Küba Füze Krizi’nden beri Rusya ile NATO arasında 3. Dünya Savaşı’na yol açabilecek doğrudan bir çatışma riski hiç bu kadar yüksek olmamıştı.”

Medvedev, ABD yönetiminin Ukrayna’daki çatışmadan “para kazandığını” öne sürerek, Biden’ın 2024’teki başkanlık seçimlerinde yenilgiye uğrayabileceğini savundu.

UKRAYNA’YA YARDIM TARTIŞMASI

ABD Kongresinde Ukrayna’ya yapılacak yardımlarla ilgili sert bir tartışma yaşanırken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 5 Aralık’ta Senato üyelerine vereceği brifingi iptal ettiğini duyurdu. Zelenskiy, iptalin gerekçesini açıklamadı.

ABD Başkanı Biden, İsrail’e 14 milyar dolar, Ukrayna’ya 61 milyar dolar olmak üzere toplam 105 milyar dolarlık bir yardım paketi önermiş ancak Senato bu öneriyi kabul etmemişti.

Beyaz Saray ve Ukrayna’dan bazı yetkililer, ABD’nin Ukrayna’ya yardım etmemesi halinde Rusya’ya karşı savaşı kaybedeceklerini belirtiyor.