Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından yaptığı ek zam açıklamasının yankıları sürerken, Ankara kulislerine düşen iddia, emeklileri yakından ilgilendiriyor. Öne sürülen iddiaya göre, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesinde, tüm emeklilere 4 bin ila 8 bin lira arasında seyyane zam yapılabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı günü yapılan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ilave yüzde 5'lik artışın müjdesini vermişti. Ayrıca, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkarılacağını belirten Erdoğan, bu artışın Ocak 2024 itibarıyla geçerli olacağını ifade etti.

Ancak Ankara kulislerine düşen iddia, bu açıklamanın ötesinde bir zam müjdesi barındırabileceğini öne sürüyor. İddiaya göre, 31 Mart 2024'teki yerel seçimler öncesinde, tüm emeklilere seyyanen bir zam yapılacak ve bu zam miktarı 4 bin ila 8 bin lira arasında olacak.

Emekliler arasında bu iddia büyük bir heyecan yaratırken, "Eğer bu iddia doğruysa ve seyyanen zam gelirse, hayatımızı daha rahat geçirebiliriz. Beklentimiz, Cumhurbaşkanı'nın müjdesinin daha da ötesine geçilmesi" şeklinde görüş belirten emekliler, gelecek günlerde yapılacak açıklamaları büyük bir merakla bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi