2022 yılında başlanılan projede birçok konut yapımı tamamlandı. Tamamlanan yeni yaşam alanında bankalar ile birçok esnaf da yeni işyeri açtı.

Depreme dayanıksız yapıları yıkarak, olası depremlere karşı yaşanacak can ve mal kaybının önlemini alan Şehitkamil Belediyesi, İpek Yolu Kentsel Dönüşüm Projesi alanında ilk etabı olan Zeugma Konutları ile aynı zamanda vatandaşın yaşam kalitesine de önemli ölçüde katkı sunacak.

Karşıyaka’nın ve İpek Yolu’nun siluetini değiştirecek İpek Yolu Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan Zeugma Konutları’nda banka şubelerinin yanı sıra birçok iş yeri hizmete açıldı. Ancak tarihi İpek Yolu ile yeni yaşam alanında bağlantı yolu açılmaması hem vatandaşları hem bölgedeki esnafı zor durumda bırakıyor. Bankaya gitmek veya alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar bağlantı yolu olmadığı bu ihtiyaçlarını karşılamadan yoluna devam etmek zorunda kalıyor.

ESNAF VE VATANDAŞ DÖRT GÖZLE O YOLUN AÇILMASINI BEKLİYOR

İpekyolu-Karşıyaka kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan yeni yaşam alanı ile İpek yolu arasında bir geçiş yolu olmamasına tepki gösteren bölge esnafı ile vatandaşlar, yaşanan mağduriyetin giderilmesini istiyor. Sadece Zeugma Müzesi civarında bölgeye yakışmayan bir giriş verildiğini belirten esnaf, bu girişi kaçıran vatandaş başka bir giriş olmadığı için buradan alışveriş yapmadan gidiyor. Ayrıca ilk girişten giren araçların ise çıkış yolu açılmadığı için İpekyolu’na geçmek adına ya geri dönmek zorunda kalıyor ya da Karşıyaka’yı dolaşmak zorunda kalıyor.

İPEK YOLUNDAN BAĞLANTI YOLU OLMADIĞI İÇİN MAĞDURİYET YAŞANIYOR

İpekyolu Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan yeni yaşam alanı ile İpek Yolu arasında bağlantı yolunun açılmasını isteyen bölge esnafı ve vatandaşlar, bağlantı yolunun açılmasının bölgeye ciddi katkısı olacağını belirterek, “İpek yolundan yeni bölgeye yol bağlantısı olmadığı için müşterilerimiz ve vatandaşlar mağdur oluyor. Bu bağlantı yolu olmaması dolaysıyla insanlar bir sürü yol gitmekte. Bu da hem zaman kaybı hem de fazladan akaryakıt maliyeti demek. İnsanların yeni bölgeye ulaşımı kolay olmayınca işlerimizde de ciddi kayıplar oluyor” dedi.

MÜŞTERİLERİMİZ BURAYA GİREMİYOR, SIKINTI YAŞIYORUZ

Özellikle müşterilerin yol şikâyetinin arttığına dikkat çeken esnaf, “Hem müşterilerin hem de bizim şikayetlerimiz var. Müşteriler bize, ‘buraya giremiyoruz, trafik sıkıntı yaşıyoruz’ diyorlar. İsteğimiz bu yolun bir an önce açılması” dedi.

İmar planında yolun göründüğünü de belirtilen bölge esnafı, yol sorununun biran önce çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Muhabir: MEHMET FENER