Son verilere göre, ihtiyaç kredilerindeki faiz oranı yüzde 86,20 ile zirveye ulaştı. Bu durum, vatandaşların finansmana olan ihtiyacını gözler önüne seriyor.

TÜKETİCİLERİN TERCİHİ KISA VADE

 1

Bankacılık kaynaklarına göre, tüketicilerin ihtiyaç kredilerinde daha çok kısa vadeli seçeneklere yöneldiği belirtiliyor. Özellikle 12 aylık vade tercih ediliyor. Her 10 krediden 6'sının bir yıllık vadeye sahip olduğu görülüyor. Bu, vatandaşların faiz yükünden kaçınmak için kısa vadeli seçenekleri tercih ettiğini gösteriyor.

EN DÜŞÜK FAİZ ORANINA SAHİP BANKA

 2

İhtiyaç kredilerinde en düşük faiz oranına sahip banka olarak TEB öne çıkıyor. 5 Nisan itibarıyla sunulan pakette, 12 aylık vadede yıllık yüzde 3,99 faiz oranıyla kredi imkanı sunuluyor. Ancak uzun vadelerde faiz yükünün arttığı görülüyor.

SIFIR FAİZLİ KREDİ KAMPANYALARI

 3

Bankalar, müşteri kazanmak için sıfır faizli kredi kampanyaları düzenliyor. Bu kampanyalarda genellikle kredi kartı nakit avansı gibi özellikler bulunuyor. Örneğin, Garanti BBVA ve Akbank gibi bankalar, yeni müşterilere özel sıfır faizli kredi imkanı sunuyorlar. Ancak bu kampanyalar genellikle kısa vadeli ve sınırlı miktarlarda oluyor.

Muhabir: Mehmet Fener