AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'nde düzenlediği aday tanıtım programı, silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, olay saat 16.30 sıralarında gerçekleşti. Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada, uzun namlulu silahlar ve tabanca ile ateş açıldı. Saldırıda E. G. D. isimli kadın vatandaş hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı. Yaralı vatandaş, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

AK Parti adayına silahlı saldırı

MURAT KURUM: SALDIRIYI LANETLİYORUM

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, saldırıyı lanetleyerek, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!" dedi. 

AK Parti adayına silahlı saldırı

"UZUN NAMLULU SİLAH VE TABANCA İLE ATEŞ AÇILDI"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Son dakika: AK Parti adayına silahlı saldırı: İşte o görüntüler... Video: Son dakika: AK Parti adayına silahlı saldırı: İşte o görüntüler...

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de yaptığı açıklamada, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Sayın @yeniay_aziz 'ın seçim çalışmaları esnasında gerçekleşen silahlı saldırıda vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, Küçükçekmece Adayımız, teşkilatımız ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür saldırılar bizleri asla yıldıramayacaktır!" dedi.

Kaynak: Haber7