Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. 3 saat 45 dakika süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin terör ve İsrail başta olmak üzere bölgesel ve küresel meselelere yönelik kararlı tutumu bir kez daha vurgulandı.

Açıklamada, terör örgütleri PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere Türkiye'nin bekasına yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla gerçekleştirilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulduğu belirtildi.

Türkiye'nin kararlılıkla uyguladığı milli güvenlik siyasetinin, proje terör örgütleri üzerinden kurgulanan planlarla akamete uğratılamayacağının altı çizildiği açıklamada, "Ülkemiz için tehdit teşkil eden tüm terör örgütlerini ve uzantılarını, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde zaman ve mekân ayrımı gözetmeksizin hedef almaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

İsrail'e sert tepki

Açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinildi. İsrail'in bölgedeki barış ve güvenlik ortamıyla hassas dengelerin telafisi mümkün olmayacak şekilde bozulmasına ve çatışmaların yayılmasına sebep olacağı kaydedilen açıklamada, "Gazze'de akan kanın durdurulması, insani yardımların kesintisiz ve engelsiz ulaştırılması, 1967 sınırları temelinde adil ve kalıcı barışın sağlanması ve uluslararası sistemin reforme edilmesiyle ilgili ısrarlı ve kararlı tutumumuz sürecektir" denildi.

Küresel barış ve istikrar çağrısı

MGK toplantısında, küresel barış ve istikrarın sağlanması için Rusya-Ukrayna savaşının acil bir ateşkes ve kalıcı barışın tesisiyle sona ermesinin önemine de vurgu yapıldı. Türkiye'nin, Karadeniz'de barış ve istikrarın hâkim olmasına yönelik gayretlerini Montrö rejimi çerçevesinde titizlikle sürdüreceği belirtilen açıklamada, "Milli güvenliğimize temel teşkil eden hususlardan biri olan savunma sanayiindeki başarılarımız yanı sıra uzayda attığımız adımlarla taçlandırılan bilim ve teknolojideki atılımlarımızı, yarınların teminatı olan çocuklarımızın hayalleri, gençlerimizin azmi ve ülkemizin yüksek potansiyelinden istifade edilerek kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Ahmet Kuş