İnsanoğlu görüntüsünden hep kusurlar bulabilecek yapıdadır. Kusurlarınızı tamamen yok etmek mümkün olabilir ama baya pahalı işlemler olabiliyorlar. Şimdi biz hem ucuz hem kaliteli bir kilo verme yöntemi bulduk.

Su detoksu, vücudun zararlı toksinlerden arınması için belirli programlar ve zamanlarda yapılan bir tedavi yöntemidir. Su detoksu, tercihe bağlı seçilen meyve veya sebzelerin doğranarak, rendelenerek veya ezilerek suya katılması ve bazı şartlarda bu suyun tüketilmesi demektir. Su detoksu, vücuttan (modern yaşamdan kaynaklı kötü beslenme, çevresel faktörler gibi sağlıksız yaşam sebebiyle oluşan) zararlı toksinlerin, kirleticilerin atılması için belirli programlar ve zamanlarda yapılan tedavidir. Su detoksu, vücudunuz için adeta bir bahar temizliğidir, rahatsız edici ve kötü şeyler gider; yerine vücudunuza iyi gelecek sağlıklı şeyler gelir.

Su detoksu, vücudunuzun fonksiyonel açıdan sağlıklı çalışması için su tüketiminin ne derece önemli olduğunu kavrayabilirsiniz. Uzmanlar günde 8 ile 10 bardak arası su içmeyi öneriyor fakat bazı insanlar günlük hayat koşturmacası içinde ya suyu içmeyi ihmal ediyor ya da suyun tadını sıkıcı buluyor. İşte su detoksu tam da bu noktada, sıvı tüketimini artırarak hayatınızı sağlıklı kılmak adına devreye giriyor.

Su detoksu, kullandığınız meyve sebzelere ve infüzyonun gücüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Aşağıdakiler de dahil birçok sağlık yararı vardır:

Bağışıklığı artırma

Sindirim kolaylığı, kabızlık sorunu giderme

Vücut pH’ını dengeleme

Metabolizmanın iyileştirilmesi

Öğünler arası açlığı giderme

Kilo kaybı

Ruh halinde iyileşme

Ciltte yenilenme

Fiziksel-zihinsel yorgunluğu azaltma

Enerji seviyesini artırma

Toksin giderme ve detoks

Gastrointestinal sağlığın iyileştirilmesi

İltihapları azaltma

Şeker isteğini azaltma

Su detoksu, paketlenmiş ve işlenmiş gıdaların oluşturduğu toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur, ağır metallerin, kirleticilerin ve sentetiklerin de vücuttan atılmasını sağlayarak bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar.

Su detoksu yaparken, planlı olmak faydalıdır. Hayat telaşınızın içinde düzenli olmak kolay olmayacaktır ama eğer doğru yaparsanız faydalarını çabucak göreceğinizden emin olabilirsiniz.

Muhabir: MEHMET FENER