Son dönemde emekli maaşlarındaki artışlarla gündemde olan Türkiye'de, yeni bir iddia milyonlarca emekliyi heyecanlandırdı.

Meclis'ten geçen ek zam kararı ile SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranları yüzde 49.25'e çıkarıldı. Bu kararla birlikte memur, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları eşitlendi.

Emekli maaşlarındaki son artışın ardından en düşük emekli maaşı 7,500 TL'den 10,000 TL'ye yükseldi. Ancak, bu zamlı maaşlar henüz hesaplara yansımadan, seçim öncesi gelişmeler hız kazandı.

EMEKLİLERE 4 BİN TL ZAM YAPILACAK MI?

Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kahveci, seçim öncesinde herkesin maaşına 4 bin TL zam yapılacağı iddiasını ortaya attı.

Emekli̇lere 4 Bi̇n Tl Zam!

MART AYINDA ZAM GELİYOR!

Halk TV canlı yayınında konuşan gazeteci İbrahim Kahveci, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamalarına dayanarak, "Mart ayında herkesin maaşına 4 bin TL zam yapılacak" şeklinde bir iddiada bulundu. Ayrıca, Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendiren Kahveci, Ocak ve Şubat ayı enflasyonunun resmi enflasyona yaklaştığını belirtti.

Faizin oranının tek başına bir anlam ifade etmediğini belirten Kahveci, Arjantin ve ABD'deki faiz oranlarına örnek vererek, faizin enflasyona bağlı olduğunu vurguladı. Kahveci, yıl sonu enflasyonuyla ilgili resmi hedeflerin tutmayacağını söyleyerek, bu durumun Merkez Bankası'nın seçime kadar yumuşak faiz politikasına geçmesi anlamına gelebileceğini ifade etti.

Özgür Erdursun'un geçtiğimiz gün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, emeklilere muhtemelen yüzde 49 zamın yetersiz kalacağını ve mart ayında 2 bin ile 4 bin TL arasında seyyanen bir zam daha yapılacağını dile getirdi.  

Editör: Bahri Uçar