Anadolu 1. Aile Mahkemesi, Ronay'ın başvurusu üzerine eski eşi Mehmet Bilir'e 3 gün tazyik hapsi cezası verdi.

31 Mayıs 2023 tarihinde boşanan çiftin hikayesi, mahkemeye taşındı. Ece Ronay, 16 Ağustos 2023 tarihinde Anadolu 1. Aile Mahkemesine başvurarak, eski eşi Mehmet Bilir'e karşı 2 ay uzaklaştırma kararı aldırdı. Şiddet iddialarıyla gündeme gelen olayda, Ronay sosyal medya hesabından da eski eşi tarafından psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığını paylaştı.

Ronay, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "1 ay öncesinde uzaklaştırma kararı almama rağmen bir kere fiziki şiddete, bir kere de bulunduğum mekanı erkeklerle basmak suretiyle psikolojik şiddete maruz bıraktı" ifadelerini kullandı. Anadolu 1. Aile Mahkemesi, şarkıcının başvurusu üzerine Mehmet Bilir'i ifadeye çağırdı.

Tehdit Edildiğini Söylemişti! O Ünlü Ismin Eski Eşine Ceza

Mahkemede ifade veren Mehmet Bilir, görüntülerdeki şahsın kendisi olmadığını savundu. Ancak bugün Anadolu 1. Aile Mahkemesi, yapılan incelemeler sonucunda şiddetin Bilir tarafından gerçekleştirildiğini tespit ederek, Bilir'i 3 gün tazyik hapis cezasına çarptırdı.

Şarkıcının Adana'da yaşayan avukatı Oğuzhan Yeni, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Müvekkil boşanmasına rağmen hala eski eşinden tehditler almaktaydı. Biz konuyla ilgili yargı sürecini başlatmıştık. Bugün verilen karardan da memnunuz" dedi. Bu gelişme, şiddet ve tehdit mağdurlarının sesini yükseltmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: İHA