Birçok kişi Tesla araçlarının menzilini nasıl hesapladığını merak eder hale geldi. Peki, Tesla, menzili nasıl hesaplıyor? İşte tüm merak edilenler…

TESLA ARAÇLARIN MENZİLİ HESAPLANIRKEN DEVREYE ÇOK SAYIDA FAKTÖR GİRİYOR

futureflow.life‘da yer alan habere göre Tesla, aracın sunacağı menzili için genellikle aracın Amerika Birleşik Devletleri Çevreyi Koruma Ajansı (EPA) tarafından belirlenen menziline dayanarak beklenenden farklı bir değer sunuyor.

Son birkaç yıl içinde Tesla, doğru menzili hesaplamak için daha fazla yatırım yaptı. Şirket, geçen yıl bir yazılım güncellemesi ile “yan rüzgar, karşı rüzgar, nem ve çevresel sıcaklık” gibi faktörleri ekledi. Birkaç ay sonra ise lastik basıncını hesaplamayı da ekledi.

Tesla, Cybertruck teslimatı için 30 Kasım'da bir etkinlik düzenleyecek. Peki etkinlikte neler göreceğiz? İşte detaylar.

Şimdi Tesla, X platformundaki yeni paylaşımında, belirli bir aracın belirli bir yolculuktaki menzilini tahmin etmek için kullanılan tam olarak tüm faktörleri listeledi.

Bunlar arasında rüzgar hızı ve yönü, yükseklik/eğim, trafik hızı, ortalama hızlanma/yavaşlama, ortam sıcaklığı, nem ve basınç, güneş yükü ve bulut örtüsü yer alıyor. Bunlara ek olarak, başlangıçtaki pil yüzdesi ve sıcaklığı, brüt toplam araç ağırlığı, yuvarlanma direnci, aerodinamik direnç katsayısı, klima sistemi tüketimi, aracın özel enerji tüketimi (bisiklet taşıyıcı veya benzeri) ve pil önceden ısıtma faktörleri de bulunuyor.

Editör: Mehmet FENER