Kripto para borsası Thodex'e yönelik yürütülen ikinci soruşturma sona erdi. İddianameye göre, şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer ve 21 şüpheli hakkında 120 sayfalık bir suçlamalar dizisi ortaya konuldu.

11 Bin 462 Yıla Kadar Hapis İstemi

Hazırlanan iddianamede, Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 şüpheli için "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Örgüt kurma ve yönetme" suçlarından toplamda 11 bin 462 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

94 Milyonluk Vurgun

Mali Suçları Araştırma Kurulu, Thodex'in veri tabanını inceleyerek vurgunun miktarını 94 milyon TL olarak belirledi. Mağdurların paralarının büyük bir kısmı kripto paraya dönüştürülerek yurt dışındaki borsalara aktarıldı. Ayrıca, şüphelilerin yakınları üzerine kurulan bir altın şirketi aracılığıyla fiziki altın alındığı da tespit edildi.

Mağdur Sayısı Artıyor

İddianame, 572 kişinin müşteki olarak yer aldığını gösterirken, kabul edilmesi durumunda mahkeme sürecinin başlayacağı belirtildi. Mağdurların Thodex skandalının etkisi altında olduğu ve süreçle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği ifade ediliyor.

Önceki Durum Ve Ceza

Hatırlanacağı üzere, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer ve diğer sanıklarla ilgili önceki duruşmada 11 bin 190 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Ancak, yeni iddianamede talep edilen ceza miktarı dikkat çekici bir şekilde 11 bin 462 yıla kadar çıktı. Mahkeme sürecinin nasıl bir karar alacağı ise merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi