Türk Hava Yolları, bu yıl uçuş ve yer çalışanı olarak birçok alanda personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru tarihi ve şartları belli oldu. İşte detaylar…

THY 2024 YILINDA 5 BİN KİŞİYİ İŞE ALACAK

Türk Hava Yolları, bu yıl uçuş ve yer çalışanı olarak birçok alanda personel alımı yapacağını duyurdu. THY İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, “2023’te yaklaşık 5 bin kişiyi bünyemize kattık. Bu yıl da aynı sayıda çalışan almayı planlıyoruz. Şu anda 84 bin olan personel sayımızı, 10 yıl içinde 150 bine çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi. Türk Hava Yolları, “Take-Off 101”, “Take-Off Jr.” ve “Take-Off Cadet” adlı iş ilanlarıyla uçuş ve yer çalışanı olarak birçok pozisyonda personel alımı yapacağını ilan etti. Bu ilanlarla bayrak taşıyıcı, 2033 vizyonu doğrultusunda personel istihdamını artırmayı amaçlıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından organize edilen "Kariyer Zirvesi"nde konuşan THY İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, “Büyüme stratejilerimize uygun olarak her yıl personel sayımızı artırmak için çabalıyoruz. İstihdamı artırma politikalarımızla Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. 2023 yılında uçuş ve yer ekipleri dahil toplam 5.134 kişiyi ailemize kattık. Bu yıl da 2023’te olduğu gibi yaklaşık 5.000 kişiyi ailemize katmayı hedefliyoruz. İştiraklerimizle birlikte şu an 84.000 olan personel sayımızı, 10 yıl sonra 150 bine ulaştırmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Türk Hava Yolları Personel Alımı

TAKE-OFF 101 VE TAKE-OFF JR. İLANLARI GENÇLERE KARİYER FIRSATI SUNUYOR

Take-Off 101 (Part-Time Öğrenci) ve Take-Off Jr. (Yeni Mezun ve Lisans Son Sınıf Öğrencileri) programları, kariyerine başlamak isteyenlere farklı alanlarda çalışma imkânı sunan THY, gençlerin istihdamına bu ilanlarla destek veriyor. THY, Take-Off 101 (Part-Time Öğrenci) programıyla Lisans 3. ve 4. sınıf öğrencilerine, okul hayatları devam ederken, iş hayatını tanıma şansı veriyor. Başvuru süreçlerini başarıyla geçen adaylara, iki dönem süreyle toplam 12 ay THY bünyesinde çalışma olanağı sunuluyor. 1 Ocak 1998 ve sonrasında doğan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençlere yönelik ilana, 3. ve 4. sınıfta eğitim gören öğrenciler başvurabiliyor. Take-Off Jr. (Yeni Mezun ve Lisans Son Sınıf Öğrencileri) programıyla da Lisans son sınıf öğrencilerine ve yeni mezunlara kariyerlerinde uçuşa geçme imkânı tanıyan THY, değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamlayan yetenekli ve başarılı adaylara tam zamanlı çalışma olanağı sağlıyor. 1 Ocak 1997 ve sonrasında doğan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençlere açık olan ilana, lisans son sınıf öğrencileri ve mezunları başvurabiliyor. İlanlarda iyi seviyede İngilizce bilen, iletişimi ve gelişimi önemseyen, yeni ve uygulamalı fikirler ortaya koyabilen ve takım çalışmasına uyumlu gençlerin tercih edileceği ifade ediliyor. Her iki ilana da 10 Mart 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

THY PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI BELİRLENDİ

Take-Off Cadet (Yetiştirilmek Üzere İkinci Pilot Aday Adayı) programıyla bölüm ayrımı yapmaksızın tüm lisans mezunu ve 31.12.2003- 01.01.1994 tarihleri arasında doğmuş kişiler THY ailesine katılmak için başvuru yapabilecek. İşe alım sürecinde başarılı olan adaylar, 2 yıl boyunca eğitim alacak. Adaylar, eğitim süresince 2 brüt asgari ücret maaş, konaklama, kira desteği, yemek kartı, sigorta ve indirimli bilet gibi haklardan yararlanacak.

Muhabir: Bahri Uçar