TOKİ, 26 İlde 132 Konut ve 29 İlde 296 İş Yerini Satışa Çıkarıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 26 ilde 132 konut ve 29 ilde 296 iş yerini 7-8 Şubat 2024 tarihlerinde açık artırma yöntemiyle satışa sunacak. Konutlara yüzde 25 peşinat ve 72 ay vade, iş yerlerine yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade ile sahip olunabileceği açıklandı.

Başvurular Başladı! İşte Detaylar...

TOKİ'nin satışa sunduğu konut ve iş yerleri için başvurular, 43 il için başlamış durumda. Başvuruların alınmaya başlandığı tarih olan 7 Şubat itibarıyla, konut ve iş yerlerini almak isteyen alıcılar, konutlar için yüzde 25 peşinat ve 72 ay vade, iş yerleri için ise yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade ile sahip olabilecekler.

Açık Artırmalar 7-8 Şubat'ta!

TOKİ tarafından açıklanan takvime göre, iş yerleri için açık artırma 7 Şubat 2024 Çarşamba günü, konutlar için ise 8 Şubat 2024 Perşembe günü saat 10.30'da yapılacak. Açık artırmalara katılım, Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleşecek. Ayrıca, www.emlakmuzayede.com.tr üzerinden de teklif verilebilecek. İnternet katılımı için kayıtlar, 6 Şubat 2024 Salı günü saat 10.30’a kadar alınacak.

Hangi İllerde Satışlar Yapılacak?

TOKİ'nin satışa çıkardığı konutlar, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Batman, Çorum, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van ve Yozgat illerinde bulunuyor. İş yerleri ise Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Burdur, Bursa, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, İzmir, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Yozgat illerinde bulunuyor.

Bankacılık Hizmetleri Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası Tarafından Sağlanacak

Açık artırmaya katılacak olan alıcılar, bankacılık hizmetlerini Türkiye Halk Bankası AŞ ve T.C. Ziraat Bankası AŞ aracılığıyla kullanabilecekler. Başvurular ve teminatlar, bu bankaların tüm şubeleri aracılığıyla kabul edilecek.

Tüm detaylar ve başvuru süreci için "www.toki.gov.tr" ve "www.emlakmuzayede.com.tr" internet adresleri üzerinden ya da "0212 608 15 00" numaralı telefondan bilgi alınabilir.

Muhabir: MEHMET FENER