Ünlü gazeteci, bugün (12 Şubat 2024) yaşamını yitirerek Türkiye'de derin bir üzüntü yarattı.

GAZETECİ VE YAZAR ERGUN HİÇYILMAZ'IN ARDINDA BIRAKTIĞI DERİN İZ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi ve 2013 yılında Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ile Sürekli Basın Kartı sahibi olan Hiçyılmaz, uzun yıllar boyunca gazetecilik mesleğine büyük katkılarda bulundu. Türk basınında geniş yankı uyandıran vefat haberi, meslektaşları arasında büyük bir boşluğa neden oldu.

GAZETECİ HİÇYILMAZ'IN GAZETECİLİKTEKİ UZUN YOLCULUĞU

Ergun Hiçyılmaz, 1942 yılında Eskişehir'de doğdu ve 1960 yılında Eskişehir İç Anadolu Gazetesi’nde gazetecilik kariyerine başladı. Türk Spor Tarihi, Sporun Yapısal Analizi, Beşiktaş, Fenerbahçe, Osmanlı dönemi incelemeleri gibi pek çok önemli kitaba imza atan Hiçyılmaz, Türkiye'de ilk sesli kitabın yazarı olarak da tanınıyordu.

Ergun Hiçyılmaz

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Hiçyılmaz'ın vefatı üzerine başsağlığı mesajı yayınladı. Meslektaşlarının derin üzüntü içinde olduğunu belirten mesajda, "Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet veren üyemiz Ergun Hiçyılmaz’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

GAZETECİ HİÇYILMAZ'IN SON YOLCULUĞU

Üsküdar Bülbüldere Fevziye Hatun Camisi'nde 13 Şubat 2024 Salı günü öğle namazını takiben düzenlenecek cenaze töreniyle Ergun Hiçyılmaz, Üsküdar Bülbülderesi Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Türk basını, bu acı gününde bir efsaneyi kaybetmenin hüznünü yaşıyor.

Ergun Hiçyılmaz, gazetecilikteki uzun ve öne çıkan kariyeriyle, Türk basın dünyasında geride büyük bir boşluk bıraktı. Onun eserleri ve katkıları, Türkiye'nin basın tarihinde unutulmaz bir iz bırakacak.

Muhabir: MEHMET FENER