Türkiye'de kadın cinayetleri her geçen gün artıyor. Son 12 saatte 6 kadın, eski eşleri veya birlikte oldukları erkekler tarafından vahşice katledildi. Karar'de yer alanhabere göre bu trajik olaylar, Türkiye'de kadınların maruz kaldığı şiddetin ve güvensizliğin boyutunu gözler önüne seriyor.

Bursa: 41 yaşındaki Tuğba Ateşci, geçen yıl boşandığı eşi Murat Demir tarafından barışma teklifi reddedilince ruhsatsız tabancayla öldürüldü. Demir, cinayetin ardından intihar etti.

Sakarya: Hatun Aslan, boşanma aşamasında olduğu eşi Ali Rıza Aslan tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Aslan da olay yerinde intihar etti.

Erzurum: 15 yıllık eşi Şafak Saydam'dan boşanmak isteyen Elif Saydam, dava açmaya hazırlanırken firari olan eski eşi tarafından tabancayla vurularak hayatını kaybetti. Saydam, olaydan sonra yakalanarak tutuklandı.

Denizli: Afgan çift arasında çıkan tartışmada 30 yaşındaki kadın, eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

İstanbul: 3 çocuk annesi Sevilay Karlı, 5 ay önce boşandığı eşi Ümit Karlı tarafından 13 bıçak darbesiyle öldürüldü.

İstanbul: Hakan Araz, eşi Emine Ülkü Araz'ı evde silahla rehin aldı. Özel harekat ekipleri tarafından yapılan operasyonda Araz etkisiz hale getirilirken, Ülkü Araz hayatını kaybetti.

Bu trajik olaylar, Türkiye'de kadınların yaşamının ne kadar değersiz olduğunu ve her gün ölümle burun buruna yaşadıklarını gösteriyor. Kadın cinayetlerinin önlenmesi için acil ve kalıcı çözümler üretilmesi gerekiyor.

Kaynak: Karar