GAZİANTEP’İ TURİZMİN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

Programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Fatma Şahin, “Biz çok özel bir şehiriz. Kapadokya’ya gelen gelen Güney Koreliler, Çinliler ve Japonlar Gaziantep’e gelecek. Sen istersen hiçbir şey hayal değil. Bu şehri kültür turizminin başkenti yapacağız ve dünyanın devler ligine çıkaracağız” dedi.

SEYAHAT ACENTELERİ İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis ve Şanlıurfa’daki seyahat acenteleri GAP Bölge Temsil Kurulu öncülüğünde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. İftar programına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Fatma Şahin, kültür ve turizm konusunda yaptıkları ve bundan sonra yapacaklarını bir sunum eşliğinde anlattı.

Gaziantep Namaz Vakitleri | 28 Nisan 2024 Pazar Gaziantep Namaz Vakitleri | 28 Nisan 2024 Pazar

İftar programına seyahat acentelerinin yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Fatma Şahin, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç katıldı.

Gaziantep’i Devler Ligine Çıkaracağız

GAZİANTEP’E GELEN TURİST SAYISINI 2 MİLYONA ÇIKARACAĞIZ

Programda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, “Turizm Türkiye’de 60 milyar dolar hedefi ile çok önemli bir sektör. Bu sene 60 milyon turisti Türkiye’de ağırlamak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın turizme ne kadar önem verdiğini sizler daha iyi biliyorsunuz. Gaziantep’e yaklaşık 1 milyon turist geldi, bunu 2 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Bu konuda ki her türlü çalışmayı sizlerle beraber yapmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

GAZİANTEP SAKLI BİR CENNET

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Fatma Şahin, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak kültür turizmi ile uyuyup kültür turizmi ile uyanıyoruz. Bu istihdam, ihracat, değer turizmi ve şehir ekonomisi demek. Bu şehre bakınca büyük bir hazine görüyorum. Gaziantep saklı bir cennet. Roma, Geç Hitit burada. Burada yok yok. O zaman her birini restore edip dünyaya tanıtmamız gerekiyor” dedi.

SEN İSTERSEN HİÇBİR ŞEY HAYAL DEĞİL

“Biz çok özel bir şehiriz. Kapadokya’ya gelen gelen Güney Koreliler, Çinliler ve Japonlar Gaziantep’e gelecek” diyen Şahin, “Tasarım AŞ’yi kurarak şehri bir tasarım şehri haline getireceğiz. Paris’e ise bir Eyfel kulesini görmeye 60 milyon insan giderken İstanbul’a ise halen 15 milyon turist geliyor. Sevdam Gaziantep, sevdam memleketim. Sen istersen hiçbir şey hayal değil. Bu şehri kültür turizminin başkenti yapacağız ve dünyanın devler ligine çıkaracağız” diye konuştu.

ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAMAYI KENDİMİZE MİSYON EDİNDİK

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Ülke turizmini geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye yüzyılı vizyonu doğrultusunda ilerleyerek ülkemize katkı sağlamayı kendimize misyon edindik. Bu çerçevede hayata geçirdiğimiz Turizm Yüzyılı projesi ile turizmin tüm ülkeye yayılmasını sağlamak ve yüksek gelirli turist sayısını artırmak en önemli hedeflerimiz” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP PEK ÇOK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Gaziantep’in binlerce yıldır pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Bağlıkaya, “Gaziantep, Anadolu’nun ilk yerleşim yerlerinden biri olarak, turizmde çok daha fazla pay almasını hedeflediğimiz destinasyonlarımızın  başında yer alıyor. Dünyanın en büyük mozaik müzeleri arasında başı çeken Zeugma mozaik müzesinin yanı sıra keşfedilmeyi bekleyen birçok antik kent, müzesi, tarihi ve kültürel değeri barındıran Gaziantep UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına girmesini sağlayan zengin gastronomisiyle de en özel destinasyonlarımızın başında yer alıyor” şeklinde konuştu.

Muhabir: MEHMET FENER