Türsab Gap Btk Başkanı İbrahim Halil Kılınç, birliği protokolü ile ilgili olarak, “30 öğrencimize seyahat acentelerinde mesleğimizin tüm inceliklerini öğreteceğiz. Öğrencilerimiz bu mesleği öğrenerek TÜRSAB çatısı altında bizim yerimize geçecek ve sektörü daha ileriye taşıyacak. Aynı zamanda personel ihtiyacımızı da karşılayacak” diye konuştu.

Öğrenciler Hem Teorik Hem Pratik Eğitim Alacak

Gaziantep Üniversitesi Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Eyüp Atılgan ise, “Hem öğrencilerimize hem de seyahat acentelerimize faydalı olacak bir program başlatıyoruz. Öğrencilerimiz hem teorik hem de pratik eğitim alacak. Seyahat acenteleri de kendilerine uygun öğrencileri işe alacak” dedi.

İş Protokolü Sürekli Olmalı

İş Protokolü Sürekli Olmalı

 Kılınç, “30 öğrencimize seyahat acentelerinde mesleğimizin her yönünü göstereceğiz” diyerek, “Öğrencilerimiz bu mesleği öğrenerek TÜRSAB çatısı altında bizden sonra devam edecek ve sektörü daha yukarı çekecek. Aynı zamanda personel sıkıntımızı da gidermiş olacağız. 1 Mart’ta başlayacak olan eğitimler 6 ay devam edecek. İş protokolünün devamlı olmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Staj Eğitimi 6 Ay Sürecek

Gaziantep Üniversitesi Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu ile TÜRSAB GAP BTK arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, 1 Mart’ta başlayacak olan staj eğitimi 6 ay boyunca devam edecek. Bu süre içinde seyahat acenteleri, staj yapan öğrencilere asgari ücretin yüzde 60’ını ödeyecek, ancak daha sonra ödedikleri yüzde 60’ın üçte ikisi kendilerine teşvik olarak geri verilecek.

Yeni Bir İş Alanı Doğacak

Yeni Bir İş Alanı Doğacak

Atılgan, “İş yeri eğitimine yönelik bir protokol hayata geçirdik. Meslek Yüksekokulları 4 dönemden oluşur. Trimester eğitim sistemi ile bu dönem sayısını 6’ya yükselttik. Öğrencilerimiz birinci sınıfın “Güz, Bahar ve Yaz” dönemlerinde teorik eğitimlerini okulda alacak. İkinci sınıfın ise “Güz” döneminde teorik derslerini tamamladıktan sonra “Bahar ve Yaz” dönemlerinde sektöre girecek. Pratiklerini geliştirerek hem hizmet hem de turizm sektörüne yeni bir iş alanı yaratmış olacağız” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 150-200 Öğrenci İş Yeri Eğitimine Katılacak

 Hizmet sektöründe pratiğin çok önemli olduğunu vurgulayan Atılgan, “Bu uygulamayı başlatmamızın nedenlerinden biri de yeni istihdam olanakları yaratmak ve öğrencilerimizi hem teorik hem de pratik olarak yetiştirmek. Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nda yaklaşık 150-200 öğrencimiz iş yeri eğitimine katılacak. Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü’nde ise 30 öğrencimizi Gaziantep’te faaliyet gösteren seyahat acenteleri ile eşleştireceğiz” dedi.

60’ın Üçte İkisi Acentelere Teşvik Olarak Geri Dönecek

 Atılgan, “Hem öğrencilerimize hem de seyahat acentelerimize yararlı olacak bir program uyguluyoruz. Öğrencilerimiz hem teorik hem de pratik eğitim alacak. Seyahat acenteleri de kendileri ile uyumlu öğrencileri çalıştıracak. Ayrıca 3308 Sayılı Kanun gereği çalışan sayısı 20’den az olan seyahat acentelerimiz asgari ücretin yüzde 60’ını öğrencilere ödeme yapacak, ancak sektörün desteklenmesi için yüzde 60’ın üçte ikisi acentelere teşvik olarak geri dönecek” açıklamasında bulundu.

Muhabir: BAHRİ UÇAR