Realme yeni akıllı telefonu Note 50'yi görücüye çıkardı Realme yeni akıllı telefonu Note 50'yi görücüye çıkardı

Imperva tarafından yayımlanan yeni bir rapor, internetin artık insanlar yerine botlarla eşit oranda paylaşıldığını ortaya koyuyor.

RAPORA GÖRE BOTLARIN PAYI ARTIYOR

Imperva'nın "Kötü Bot Raporu", geçen yılın internet trafiğinin neredeyse yarısının, yüzde 49,6'sının botlar tarafından oluşturulduğunu ortaya koyuyor. Bu oran, bir önceki yıla kıyasla yüzde 2 artarak, 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

BOTLARIN SOFİSTİKELEŞMESİ

Raporda belirtilene göre, bazı ülkelerde internet trafiğinin yüzde 71'i gibi yüksek bir oranda otomatik olduğu belirtiliyor. Bunun arkasında, üretken yapay zeka ve büyük dil modellerinin kullanımının artması var. Bu sistemleri kuran şirketler, botlar aracılığıyla interneti tarayıp yapay zeka ve dil modellerini eğitmekte kullanılabilecek verileri topluyor.

BOTLARIN GELECEĞİ

Imperva'da uygulama güvenliği genel müdürü Nanhi Singh'e göre, otomatik botlar yakın gelecekte insanlardan gelen internet trafiğini geçecek ve bu durum, kuruluşların internet sitelerini ve uygulamalarını oluşturma ve koruma stratejilerini değiştirecek.

SOSYAL MEDYADA BOTLARIN ETKİSİ

Botların yaygın kullanımı, çeşitli online platformlarda sorunlara yol açıyor. Örneğin, Twitter'da popüler paylaşımlara pornografi reklamları yapan hesaplar tarafından muazzam sayıda yorum yapılıyor ve platform bu durumu kontrol altına almakta zorlanıyor.

BOTLARIN YAYILDIĞI PLATFORMLAR

X gibi platformlar, botların etkisi altında olan sadece bir örnek. Örneğin, Facebook ve TikTok gibi platformlarda da benzer otomatik içerikler yayılmakta ve bu durum, sosyal medya deneyimini etkilemektedir.

Muhabir: Mehmet Fener