Uğur Akkuş kimdir, nereli ve Fatih Altaylı ile arasında ne oldu? Sosyal medyaya damga vuran "Seni tutuklatacağım dedim!" sözlerinin perde arkaları haberimizde.

UĞUR AKKUŞ KİMDİR? ASLEN NERELİ VE MESLEĞİ NE?

Uğur Akkuş, 1975 yılında Adana’da doğmuş, aslen Adanalı bir iş insanıdır. 2025 yılı itibariyle 50 yaşındadır. Kariyerini enerji, gayrimenkul ve turizm gibi farklı alanlarda kuran Akkuş, iş dünyasında özellikle büyük yatırımlar ve şirket ortaklıkları ile tanınmıştı.

Adı ilk kez Sakaryaspor başkan adaylığı sürecinde futbol camiasında duyulmuştu. Ancak medyadaki esas görünürlüğü, 2019 yılında model ve pilates eğitmeni Ebru Şallı ile yaptığı evlilik sayesinde gerçekleşti. Bu evlilikten çiftin Pars adında bir oğlu bulunuyor.

UĞUR AKKUŞ’UN SUÇLAMALARI VE MAHKEME SÜRECİ

Uğur Akkuş, 2023 yılında "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla yargılanmış ve 2 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Sabah Gazetesi'nde yer alan haberlere göre, Akkuş'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafları Kuveytli iş insanlarına göstererek onlardan büyük miktarlarda para aldığı iddia edilmişti. Bu olay, Kuveyt ile Türkiye arasında diplomatik bir soruna yol açmıştı.

Akkuş, bu iddiaları kesin bir dille reddetmiş ve dosyasının istinaf mahkemesinde olduğunu belirtmişti.

FATİH ALTAYLI İLE GERİLİM NASIL BAŞLADI?

Fatih Altaylı ile Uğur Akkuş arasındaki gerginlik, Ebru Şallı’nın 4 Şubat'ta Altaylı'nın YouTube programına katılmasıyla başladı. Programda Şallı, Akkuşȁan psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğünü, ailesinin tehdit edildiğini ve bu nedenle uzaklaştırma kararı aldırdığını açıklamıştı.

Bu açıklamalar üzerine Uğur Akkuş, 5 Şubat'ta sosyal medya hesabından Altaylı'yı hedef alarak "Seni hapse attıracağım" sözleriyle dikkat çekmişti. Bu sözler sosyal medyada gençler arasında da tartışma yaratmıştı.

FATİH ALTAYLI'NIN GÖZALTINA ALINMASI VE AKKUŞ'UN TEPKİSİ

Fatih Altaylı, 20 Haziran'da YouTube kanalında yaptığı bir yayında "Bu millet padişahını boğmuş bir millettir" sözü nedeniyle 21 Haziran'da "Cumhurbaşkanına tehdit" suçlamasıyla gözaltına alındı. Bu olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Altaylı'nın gözaltısının ardından Uğur Akkuş, sosyal medya hesabından şu sözleri paylaştı: "Ne oldu, seni tutuklatacağım dedim! Ben ne dersem yaparım, yavaş yavaş öğreneceksiniz!" Bu mesajıyla birlikte "Sıradaki gelsin, palamut mevsimini başlattım!" gibi tehditkar ifadeler kullanarak tartışmayı daha da büyüttü.

SİYASİ TARTIŞMALAR VE YANSIMALARI

Akkuş'un bu çıkışları kamuoyunda yankı buldu ve Fatih Altaylı'nın gözaltısının arka planı sorgulanmaya başlandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Gazeteciden korkan bir iktidar, yargıyı sopa olarak kullanıyor" diyerek sert bir açıklamada bulundu. Öte yandan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, bu gözaltının basın özgürlüğünü tehdit ettiğini söyledi.

Fatih Altaylı ise ifadesinde tehdit niyetinin olmadığını, sadece tarihi bir yorum yaptığını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi