Gaziantep’in şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ihracatçılara destek çağrısında bulundu.

KOBİ VE İŞLETMELERE YÖNELİK DESTEKLER DEVAM ETMELİ

Gaziantep, şubat ayında 863 milyon 583 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71,1'lik bir artış elde etti.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, geçtiğimiz yıl yaşanan depremin etkisiyle şubat ayı ihracatında sert bir düşüş yaşandığını ancak bu yılki rakamların bu düşüşü telafi ettiğini ifade etti.

Ünverdi, Gaziantep'in başarısında emeği geçen tüm sanayicileri ve ihracatçıları tebrik ederek, “Yüzyılın felaketi karşısında büyük bir özveriyle bir yıl sonra bugünkü rakamlara ulaşılmasını sağlayan tüm sanayicilerimize, ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

KOBİ VE İŞLETMELERE DESTEK ÖNEMLİ

Ünverdi, bölge ekonomisinin güçlenmesi ve sürdürülebilir büyüme için KOBİ ve büyük ölçekli işletmelere yönelik desteklerin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Ünverdi, ayrıca Hassa-Dörtyol Tüneli, Demiryolu ve Otoyol Projesi gibi altyapı çalışmalarının hızla tamamlanmasının önemine işaret etti.

KREDİYE ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRILMALI

Ünverdi, yapısal reformların devam etmesi gerektiğini ve sanayinin büyümesine katkı sağlayacak adımların atılması gerektiğini belirtti. Nakit akışındaki sıkıntıların giderilmesi ve üreten kesimin krediye erişiminin kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı.

Editör: Bahri Uçar