Bir döneme damga vuran "Üvey Baba" dizisinin unutulmaz karakterlerinden biri olan 'Semiha Güneşli'yi canlandıran Seda Çetin, artık televizyon ekranlarının ışıltısından uzak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) yeni bir hayata adım atmış durumda.

DEĞİŞEN ROL, FARKLI BİR YAŞAM

Kemalettin Tuğcu'nun eserinden uyarlanan ve izleyicilere unutulmaz anlar yaşatan "Üvey Baba" dizisinde 'Semiha Güneşli' karakterine hayat veren Seda Çetin, şimdilerde kariyerine bambaşka bir yön vermiş durumda. Uzun süredir ekranlardan uzak kalan Çetin, tiyatro sahnelerinde rol aldıktan sonra dizi sektöründe istikrar sağlayamadığı için farklı bir işe yönelmiş.

"SABİT VE DÜZENLİ BİR İŞ" ARAYIŞI

39 yaşındaki oyuncu, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'nden mezun olduktan sonra İBB'nin Kültür Daire Başkanlığı'nda görev alarak sanatla iç içe, sabit ve düzenli bir iş arayışına girmiş. Çetin, İBB'ye bağlı etkinliklerin programlanması üzerine çalışıyor ve bu yeni kariyer tercihini memnuniyetle karşılıyor.

EVLENDİĞİ İBB'DE ÇALIŞIYOR

Ibb2

2014 yılında İBB'de müfettişlik yapan Fatih Korkmaz ile evlenen Seda Çetin, şimdi hem iş hem de aile yaşamını İstanbul'un kalbinde dengelemeye çalışıyor. Televizyon kariyerinin ardından yeni bir sayfa açan Çetin, İstanbul'un kültürel hayatına katkı sağlama amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Muhabir: Mehmet Fener