Yaşanan kazanın ardından Gaziantep Valisi Kemal Çeber İslahiye Devlet Hastanesi’nde bulunan yaralı vatandaşları ziyaret etti. Ziyaretinin ardından kazaya dair önemli açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Kemal Çeber kazanın bilançosunu da ayrıntılı bir şekilde bildirdi.

Vali Çeber açıklamasında, Hatay’dan İslahiye’ye gelen bir tırın normalden daha hızlı bir şekilde yoluna devam ederken, kaza yerinde direksiyon hakimiyetini kaybederek, karşı şeride geçtiğini ve kendi yolunda ilerleyen İslahiye Yeşilyurt hattında seyreden yolcu minibüsüne çarptığını dile getirdi.

İncelemelerin ivedilikle devam ettiğini de bildiren Vali Çeber, idari ve adli soruşturmaların ise hemen başlatıldığını belirtti. Çeber açıklamasında, Dolmuşta vefat eden 8 kişinin 7’sinin kadın 1’nin ise erkek olduğunu, aynı zamanda vefat eden kişilerden 2’sinin öğrenci olduğunu söyledi.

Bunun yanı sıra, solmuş şoförü ve tır şoförünün de hafif yaralı olduğunu bildiren Vali Çeber, toplam yaralı sayısının ise 12 olduğunu dile getirdi. Yaşanan olayın ardından hemen olay yerine gelen ve ardından hastanedeki yaralıları ziyaret eden Vali Çeber yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğunu de belirtti.

Muhabir: MEHMET FENER