ARAÇLAR ENKAZ ALTINDA KALDI

Deprem bölgesindeki veteriner hekimlerin çalışmaya devam ettiğini ancak destek beklediklerini sözlerine ekleyen Gaziantep Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Meltem Peri, “Depremde birçok meslektaşımızın araçları enkaz altında kaldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, meslektaşlarımız araç desteğinde bulunabilirdi. Bu şekilde talebimiz vardı. Ancak şu ana kadar herhangi bir dönüş yapılmadı” serzenişinde bulundu.

MAĞDURİYETİN BİR AN ÖNCE GİDERİLMESİ LAZIM

Peri, “Hayvanlığın devamı için veteriner hekimler şart. Ama bu veteriner hekimlerin işletmeye ulaşabilmesi gerekiyor. Veteriner hekimlerin bir mağduriyeti söz konusu. bu insanların hem evleri yıkıldı hem de araçları enkaz altında kaldı. 15 yıllık bir veteriner hekim hayata ilk mezun olduğu gün gibi başlıyor. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerekiyor” çağrısı yaptı.

O 3 bölgede toz taşınımı bekleniyor O 3 bölgede toz taşınımı bekleniyor

İLK GÜNDEN İTİBAREN ÇALIŞMAYA BAŞLADIK

Deprem bölgesindeki veteriner hekimlerin çalışmaya devam ettiğini ancak destek verilmesi gerektiğini kaydeden Peri,  “Meslek gurubu olarak depremin ertesi günü çalışmaya devam ettik. Çünkü bizim hizmet verdiğimiz canlılarda birere depremzedeydi. Dolayısıyla ilk günden itibaren veteriner hekimleri içerisinde bulunduğu şartları unutup en kaz altında kalan veya tedavisi devam eden hayvanların tedavilerine devam ettiler” ifadelerini kullandı.

VETERİNER HEKİMLERİ KAZANÇLARINDAN FEDAKARLIK EDİYOR

Peri, “Hayvan varlığının azalması veteriner hekimlerin ciddi sıkıntısı, hayvanların bakımların kaynaklı olarak maliyetlerin artması veteriner hekimlerin ciddi sıkıntısı. Bir veteriner hekim bir hayvanı tedavi etmek istediği zaman çıkacak olan maliyet hem kazandırmalı hem de hayvan sahibini üzmemeli. İlaçların maliyeti belli yakıt giderlerimiz ortada. Hastalarımızın ayağına giderek tedavi yapmak zorunda kalıyoruz. Bunun karşılığında hekimin istediği ücret çok yüksek olabiliyor. Dolayısıyla veteriner hekimleri kendi kazançlarından kısarak hareket etmek zorunda kalıyorlar” açıklamasını yaptı.

Muhabir: BAHRİ UÇAR