Toplamda 53 bin 850 TL değerindeki 15 ayrı vaka üzerinde dolandırıcılık gerçekleştiren şahısların yöntemleri tespit edildi.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü fiziki ve teknik takip neticesinde, İslahiye ilçesinde B.Ö. isimli şahsın, bir vatandaşı adının bir icra dosyasında geçtiği ve sorgulama yapabileceği bahanesiyle 7 bin 240 TL dolandırdığı belirlendi. Aynı operasyon kapsamında, Şahinbey ilçesinde İ.H.Ş. isimli şahısın da bir vatandaşı araç satma vaadiyle 500 TL dolandırdığı tespit edildi.

İ.H.Ş., M.A.Y. ve A.C.B. isimli şahısların gerçekleştirdikleri dolandırıcılık yöntemleri üzerine yapılan detaylı incelemeler sonucunda, bu şahısların toplamda 15 farklı vatandaşı 53 bin 850 TL dolandırdığı belirlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerden B.Ö. ve İ.H.Ş., adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.A.Y. ve A.C.B. isimli şahıslar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gaziantep'te gerçekleştirilen bu operasyon, siber dolandırıcılıkla mücadelede yetkililerin kararlılığını bir kez daha gösterdi.


Kaynak: İHA