Ön cepheden bakıldığında normal bir bina gibi görünen ancak yanından bakıldığında adeta iki boyutlu bir kağıt yaprağı gibi duran bu ev, mimarisiyle şaşırtıyor. İlginç görüntüsüyle öne çıkan bu bina, çevredeki diğer yapıların yıkılması sonucunda daha geniş bir ilgi alanına sahip oldu.

EDREMİT ÇEVRE PLATFORMU'NUN GÖZÜNDEN İLGİNÇ YAPI

Edremit Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Kubilay Saygın Öztürk, bu ilginç yapıyı fark ederek sosyal medya hesaplarında paylaştı. Öztürk, özellikle binanın geometrik yapısına dikkat çekerek, "Şimdi bu bina Edremit'teki örneklerden sadece bir tanesi. Ben geçenlerde buraya bir taziye için geldiğimde dikkatimi çekti. Önden baktığımızda burada gayet mütekamil bir bina olduğunu sanıyorduk ama geçince baktım siz de şimdi görüyorsunuz. Burasının meğer kenarı bir üçgenmiş" dedi.

MİMARİ DETAYLAR VE İNŞAAT İZNİ ANLAŞMAZLIKLARI

Binanın ilginç yapısının ardında, geçmişte inşaat izni verilirken yaşanan arazi anlaşmazlıkları olduğu ortaya çıktı. Kubilay Saygın Öztürk, "Muhtemelen vaktiyle buraya inşaat izni verilirken arazi konusundaki anlaşmazlıklar halledilememiş ama tapuya göre böyle bir inşaat izni verilmiş. İnşaatın bir kare tarafı var. Bir de üçgen tarafı var" şeklinde açıklamalarda bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ÇEVRESEL İHTİYAÇLAR

Öztürk, bölgenin acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Şimdi bu bölge eskiden kalan işte kerpiç ahşap binaların yerine betonarme yeni binaların yapıldığı ve müteahhit marifetiyle kentsel dönüşümün resen sağlandığı bir bölge. Yani burayı yerel belediyenin Ankara'nın da desteğini almak suretiyle yeniden planlamasında ve ona göre bir kentsel dönüşüm çabasına girmesinde fayda var" dedi. Bölgenin çevresel ihtiyaçlarını karşılamak ve benzer ilginç yapıların önüne geçmek adına kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı.