Gaziantep'te bir ayda ele geçirilen uyuşturucu miktarı şok etti. İşte detaylar…

Gaziantep’te Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, Şubat ayı boyunca gerçekleştirdikleri operasyonlarda büyük miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirdi. Şehrin dört bir yanında düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarı şok etti.

GAZİANTEP'TE UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Şubat ayı boyunca yoğun çabası sonucu gerçekleşen operasyonlarda toplamda yarım tonun üzerinde uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonların dikkat çeken yanı ise uyuşturucu maddelerin saklandığı yerlerdi. Şüpheli araçlar, bir otomobilin bagajı, bir tırın dorsesi ve hatta bir tırın yedek lastiğinin içi gibi alışılmadık yerlerde, uyuşturucu madde dolu labirentler bulunması, polisi şaşırttı.

GAZİANTEP'TE ŞUBAT AYINDA YARIM TON UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Polisin titiz çalışması sonucunda kentte; 473 kilo 60 gram esrar, 46 kilo 552 gram metamfetamin, 1 kilogram 639 gram sentetik kannabinoid, 314 gram eroin, 10 bin 545 adet uyuşturucu hap, 24 adet hassas terazi, 10 adet ruhsatsız tabanca ve 3 adet tüfek ele geçirildi.

194 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Operasyonlar kapsamında toplamda bin 693 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Bu kişilerden uyuşturucu ticareti yaptığı değerlendirilen 194 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.