Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından duyurduğu yüzde 5'lik ek zam ve en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarılması müjdesinin ardından, Ankara kulislerine düşen iddialar büyük bir ilgiyle karşılanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik açıkladığı ek zam oranları, toplumun farklı kesimlerinden geniş yankı bulmuştu. Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor" ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükseleceğini de müjdelemişti.

Ancak, bu açıklamaların ardından Ankara kulislerine düşen iddialar gündemi daha da hareketlendirdi. Yerel seçimlere kısa bir süre kala, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçim öncesinde emekli maaşlarına ek zam yapılacağı iddia ediliyor. Bu iddiaya göre, emeklilere seyyanen bir zam yapılacak ve bu miktarın 4 bin ila 8 bin TL arasında olabileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz." ifadeleri, yerel seçim öncesi emekli maaşlarına yapılacak ek zamların daha da merak edilmesine neden oldu. Kamuoyu, önümüzdeki günlerde bu iddiaların gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini yakından takip ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi