Yerel seçimlere sayılı günler kala, Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yaşanan toplu istifalar, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Kadın ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyelerinden başlayarak sarsıntıya neden oldu. Bu istifaların ardından ise CHP Hakkari İl Başkanı Nazım Demir, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

SİVEREK CHP KADIN VE GENÇLİK KOLLARI YÖNETİM KURULU ÜYELERİNDEN TOPLU İSTİFA

 Si̇verek Chp Kadin Ve Gençli̇k Kollari Yöneti̇m Kurulu Üyeleri̇nden Toplu İsti̇fa

Siverek CHP Teşkilatı, Kadın ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyelerinin toplu istifasıyla gündeme geldi. Teşkilat mensupları, yaptıkları resmi açıklamada, "Değerli Siverekliler; Cumhuriyet Halk Partisi Siverek Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliğimizden ve tüm görevlerimizden an itibarıyla istifa etmiş olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz. Detayları pazartesi günü basın açıklamasında paylaşacağız. Saygılarımızla" ifadelerini kullandılar. Bu ani kararın detayları pazartesi günü yapılacak basın açıklamasında ortaya çıkacak.

CHP HAKKARİ İL BAŞKANI NAZIM DEMİR'DEN İSTİFA AÇIKLAMASI

 Chp Hakkari̇ İl Başkani Nazim Demi̇r'den İsti̇fa Açiklamasi

CHP Hakkari İl Başkanı Nazım Demir, yazılı bir açıklama yaparak görevinden istifa ettiğini duyurdu. Demir, 5 aylık süreçte partisinden ne bir milletvekilinin ne de bir parti meclisinin bölgeye gelmediğini belirtti. İstifa gerekçesini paylaşan Demir, "Değişim vaadiyle gelen yönetimin bölgemize olan bakış açısı ve politika yetersizliği nedeniyle partimizi daha ileride taşımamıza imkan vermiyor. 5 aylık süreçte ne parti meclisinden ne de milletvekillerimizden bölgemize herhangi bir ziyaret gerçekleşmedi, yalnızlaştırdığımızı düşünüyoruz. Partimizi daha ileriye taşıyamayacağımızdan dolayı CHP Hakkari İl Başkanlığından istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu son gelişmeler, yerel seçim atmosferine ilginç bir dinamizm katarken, CHP'nin bu bölgelerdeki geleceği konusunda soru işaretleri oluşturuyor. İstifaların detayları ve beraberinde getireceği etkiler, önümüzdeki günlerde netleşecek gibi görünüyor.

Muhabir: MEHMET FENER