Tüm Türkiye, yerel seçim sonuçlarına odaklandı. 81 il ve 973 ilçede bulunan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanmak için sandık başına akın etti. Saat 07.00'de başlayan oy verme işlemleri 32 ilde gerçekleşirken, diğer illerde bu işlem saat 08.00'de başladı. Ülke genelinde 61 milyonun üzerinde seçmen, il, ilçe ve belde belediye başkanları ile mahalle ve köy muhtarlarını seçmek üzere sandıklara gitti.

32 İlde Sandıklar Kapandı

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te yer alan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemleri saat 16.00 itibariyle sona erdi.

Diğer İllerde Sandıklar 17.00’da Kapanacak

YSK'nın yaptığı açıklamaya göre, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi 49 ilde oy verme işlemleri saat 17.00'da sona erecek. Oy sayım işlemlerinin başlamasıyla birlikte, YSK'nın seçim sonuçlarını açıklama yasağının kalkması bekleniyor. Bu açıklama ile birlikte Türkiye genelinde sandıklardan gelen sonuçlar netlik kazanacak. Sandık seçmen listesindeki tüm seçmenler oylarını kullansalar bile, oy verme işlemi bitim saatinin öncesinde sandıklar kesinlikle açılmayacak.

Muhabir: Haber Merkezi