ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. YKS’ye girmek isteyen adaylar, yarından itibaren başvurularını yapabilecek. Başvurular 26 Şubat’a kadar sürecek.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde iki gün boyunca üç oturum halinde yapılacak. İlk gün 8 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT) uygulanacak. TYT, adayların temel Türkçe ve matematik bilgilerini ölçecek. TYT’de 40 Türkçe, 40 matematik sorusu olacak. Adaylar TYT’de 120 dakika sürecek.

İkinci gün 9 Haziran’da ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak. AYT, adayların sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil alanlarında yeterliliklerini ölçecek. AYT’de 40 Türk dili ve edebiyatı, 40 tarih, 40 coğrafya, 40 matematik, 40 fizik, 40 kimya ve 40 biyoloji sorusu olacak. Adaylar AYT’de 180 dakika sürecek.

Yks Başvuruları Başlıyor

YDT ise adayların yabancı dil bilgilerini ölçecek. YDT’de 80 soru olacak. Adaylar YDT’de 120 dakika sürecek. YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak.

YKS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

YKS başvuruları, yarın başlayacak ve 26 Şubat’a kadar devam edecek. Adaylar başvurularını, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden yapabilecek. Başvuru işlemleri sırasında adaylardan fotoğraf ve kimlik bilgileri istenecek. Adaylar, başvuru ücretlerini bankalara veya ÖSYM’nin internet sayfasındaki “Ödemeler” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırabilecek.

YKS HAKKINDA DETAYLI BİLGİ NEREDEN ALINABİLİR?

YKS hakkında detaylı bilgi almak isteyen adaylar, ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzunu inceleyebilir.

Muhabir: Bahri Uçar