Zeytinyağlı ve Antep fıstıklı yaprak sarma tarifini eminim daha önce duydunuz. Zeytinyağlı yemeklerin soframızda ayrı bir yeri vardır. Hem sağlık açısından hem de lezzet açısından vazgeçilmezlerimiz arasındadır. İşte bu tariflerden biride zeytinyağlı ve Antep fıstıklı yaprak sarma tarifidir. Yapımı elbette biraz zaman alıyor. Ancak onunda kolayı var. Bildiğiniz için yaprak satılan yerlerde 5-10 TL gibi bir rakama dolma sarma makineleri satılmaktadır. Bu makinelerden alırsanız sarma işini biraz daha hızlandırmış olursunuz. Yanına ayran veya diğer içecek tarifleri arasından seçim yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun diyerek tarifimize geçelim.

Antep Fıstıklı Yaprak Sarma, lezzetli ve geleneksel bir Türk yemeğidir. İşte size iki farklı Antep Fıstıklı Yaprak Sarma tarifi:

Zeytinyağlı ve Antep Fıstıklı Yaprak Sarma:

Malzemeler:

1 yemek kaşığı domates ve biber salçası

En az yarım su bardağı soyulmuş Antep fıstığı

2 limonun taze sıkılmış suyu

Tuz, karabiber ve arzu edilen baharatlar

1 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı pirinç

1 sarımsak ve 2 soğan

Bir kilodan az yaprak

Yapılışı:

Pirinci yıkayıp süzün.

Soğan ve sarımsakları doğrayın.

Zeytinyağını tencereye ekleyin ve içine salçaları, fıstığı, doğradığınız soğan ve sarımsağı, pirinci de ekleyip kavurun.

Baharatları ve limon suyunu da ekleyin.

Yaprakların saplarını ayıklayın.

Hazırladığınız iç ile yaprakları teker teker sarın.

Tencerenin dip kısmına yaprak sarma olamayacak yaprakları ve sap kısımlarını ekleyin.

Sarmaları tencereye dizin ve üzerine mermer parçası veya porselen tabak koyun.

Yarım saat pişirin, ardından 15 dakika dinlendirin ve servis yapın. Yanında nar ekşisi ile sunabilirsiniz.

Muhabir: MEHMET FENER