Avrupa Birliği birçok farklı alanda olduğu gibi ekonomik alanda güvenliğini arttırmak amacıyla çeşitli kritik hamlelerine devam ediyor. Bu hamlelerin başında ise çip, yapay zeka, kuantum ve genetik gibi kritik teknolojilerin rakip ülkelerin eline geçmesini önlemeyi amaçlıyor.

Teknolojinin özellikle günümüzde ekonomi politiği son derece önemli bir konuma gelmiş durumda. Öyle ki birçok ülkenin hazinesindeki para miktarından bile fazla gelir elde eden teknolojiler mevcut. Bu teknolojiler arasında özellikle çip, yapay zeka, kuantum ve genetik gibi teknolojiler ülkeler için ön plana çıkıyor.

Oldukça yeni olan bu teknolojilerin aynı zamanda ekonomiye olan katkısı da bu sebeple oldukça büyük. Bu teknolojilerin olumlu kullanımı her ülkeyi bir dünya lideri yapmak için son derece önem arz ediyor.

Avrupa Birliği de bu anlamda adımlar atmaya devam ediyor. Özellikle önceki paragraflarda bahsettiğim çip, yapay zeka, kuantum ve genetik teknolojilerinde büyük önlemler alarak bu kritik teknolojilerin rakip ülkelerin eline geçmesinin önlenmesi amaçlanıyor.

Bu önleme çalışmalarının neticesinde ise bu büyük ve yeni teknolojilerin ekonomik güce olan katkısının azalmaması ve artarak devam etmesi hedefleniyor.