Gaziantep Üniversitesi artık elektrik faturası ödemeyecek, üstüne para alacak! Gaziantep Üniversitesi artık elektrik faturası ödemeyecek, üstüne para alacak!

MEB müfredat değişikliği son dakika haberleri arasında takip ediliyor. Bakan Tekin'in açıklamaları konuyla ilgili gelişmeleri takip etmek açısından oldukça önemli. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için katıldığı resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı, yeni müfredat için 'ortalama yüzde 35 bandında bir seyreltme var' şeklinde açıklama yaptı.

MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ 2024 SON DURUM

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü nedeniyle Meclis Tören Salonu'nda verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni müfredat için açıklama yapan Bakan Tekin konuşmasında şu sözleri kaydetti:

"Halbuki biraz bunu seyreltsek, çocuklarımızın kapasitelerine uygun, öğretmenlerimizin süresinde yetiştirebileceği hale getirebilsek hem çocuklarımız daha rahat öğrenecek hem de sistem rahatlayacak hem öğretmen arkadaşlarımız koştura koştura müfredatı yetiştirmek için çaba harcamak zorunda kalmayacak. Dolayısıyla ortalama yüzde 35 bandında bir seyreltme var"

YARIN ÖĞLEDEN SONRA PAYLAŞILACAK

Bakan Tekin yaptığı açıklamada, “Yeni müfredat ile ilgili çalışmayı yarın öğleden sonra kamuoyuyla paylaşacağız. 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden görüş ve öneriler sunulabilir” ifadelerini kullandı.

Muhabir: MEHMET FENER