Şikayetlerin çoğunluğunu kas ve kemik ağrıları, ateş, öksürük, halsizlik, burun akıntısı, nefes darlığı gibi belirtiler oluşturuyor. Bu semptomlarla doktora başvuranlar arasında antibiyotik kullanmayı ihmal edenlerin akciğer iltihabı gibi ciddi durumlarla karşılaştığı belirtiliyor.

Hastalık belirtileri taşıyan kişilerin sayısındaki artış, halk arasında büyük endişe yaratıyor. Yoğunluğun artmasıyla birlikte insanlar, "salgın var, herkes hasta" şeklinde yorumlarda bulunuyorlar. Ancak hastalığın tam adı ve nedeni hakkında net bir bilgiye ulaşılayor.

 

HASTALIĞIN ADI BELİRSİZ

Gaziantep'te artan hastalık vakalarının adı hala netlik kazanmış değil. Doktorlar, sıkıştıklarında genellikle "solunum yolu enfeksiyonu" ifadesini kullanıyorlar. Bazıları ise hastalığın COVID-19'un bir varyantı olabileceğini düşünüyor. Ancak net bir tanı konulabilmiş değil.

Sabah Saatlerinde Yürüyüş Yapmak Depresyonu Önlüyor! Sabah Saatlerinde Yürüyüş Yapmak Depresyonu Önlüyor!

Gaziantep'te belirsiz bir hastalık nedeniyle acil servisler ve polikliniklerde yoğunluk artıyor. Şehirdeki pek çok kişi, çeşitli hastalık belirtileriyle başvuruda bulunuyor ancak hastalığın adı ve kökeni konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

Muhabir: Haber Merkezi