"Sabrederek ve Namaz kılarak Allah'tan yardım dileyin. Şüphesiz Namaz, Allah'a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir."(Bakara-45)

İslam dini hak dinidir, eşitlik dinidir ve herkesin bu eşitlikten hareket ederek kendine düşen payı alması dile getirilir. Allah c.c İslam dinini biz Müslümanlara nail ederken, uymamız gereken emir ve yasaklarını da biz Ümmet'ti Muhammed'e buyruk olarak göndermiştir. Akli dengesi yerinde olan, kendini bilen her mümin erkek ve kadının bu emir yasaklara uymaları farz kılınmıştır. Fakat hali hazırda gelin görün ki başına buyruk bir şekilde keşmekeşan bir hayat süren Müslüman topluluklar Allah c.c emir yasaklarını gözü kör bir şekilde görmemezlikten gelip kendi elleri ile ahiretini ateşe atmaktadır.

Allah azze ve celle Âdemoğluna beş emir nail etmiştir. Bu emirler; Namaz kılmak, Hacca gitmek, Zekât vermek, Oruç tutmak ve Kelime-i Şahadet getirmektir. Ama günümüz anlayışında modernizm sisteminin çerçevesinde hareket eden insanlığın şuanda sığınmış olduğu tabu haline getirdiği bir kelimenin arkasına saklanarak bu emir ve yasakların çoğuna uymamaktadır. Kast ettiğim kelime "benim kalbim temiz" kelimesidir. Allah'ın biz insanlara farz kıldığı bu yasakları sadece kelimelere dayandırarak reddetmekte ayrı bir deliliktir.

Sağlık ve sıhhati yerinde olduğu halde karşısında ki insanın 'neden Namaz kılmıyorsun' sorusuna, daha yaşım genç diyip, Ramazan ayı geldiğinde 'neden oruç tutmuyorsun' sorusuna ben açlığa dayanamıyorum gibi kaçamak kaçamak cevap veren zatı muhteremler zannediyorlar ki Allah'ın göndermiş olduğu emir yasaklar onlar için geçerli değil. Zevk-u sefasına düşkün olan insanlık Allah c.c emir yasaklarını yerine getirmek bir yana dursun,  nefsinin emir ve yasaklarını yerine getiriyor artık. Bu tür insanlara doğru olanı anlatınca da seni gerici, yobaz, kendini bilmez biri olarak insanlara lanse ediyorlar. Alla c.c emir yasaklarını anlatmak gericilik ve yobazlıksa eğer o listenin en başına zatı muhtereminiz olan beni yazınız!    

Selam ve Dua ile…