Bu virüs sürecinde şunu gördük ki yıllardır insanlarımıza verdiğimiz eğitim boş bir eğitimmiş.. hep insana faydası olmayan tamamen batı standartlarına göre oluşmuş, hayattan kopuk bir eğitim.


Umulur ki bu virüs bize ders olur ve eğitim sistemimizi yeniden yapılandırırız.
Nedir sorun olan noktalar?


Öncelikle eğitimimizde hıfzıssıhha yok..


Eğitimimizde gıda ve gıdaların kullanımı ile bilgi yok


Eğitimimizde kişisel bakım, öz bakım, beceri geliştirme ve kriz anında nasıl hareket edeceğimizin bilgisi yok..


Eğitimimizde terbiye yok, erdem yok.. karakter yok..


Şimdi bizim virüs sürecinden sonra yeniden eğitimimiz yapılandırmamız gerekir. İlkokuldan itibaren gençleri dönüştürecek eğitim vermeliyiz. Örneğin, hıfzıssıhha dediğimiz sağlığı koruma eğitim, ilk yardım eğitimi, yemeklerin insan gelişimiyle ilişkisi açısından beslenme ve gıda eğitim, kişisel bakım eğitimi, ahlaki eğitim, terbiye ve acil durumlarda yapılabilecek şeyler konusunda eğitmeliyiz.
Ayrıca her eğitim kurumumuzda gençlerimizin bir hobi geliştirmesi, iyi bir dil eğitim, el becerisi kazanması ve isteğe bağlı olarak bir mesleki yeterlilik verilmesi gibi konular eklenmelidir.

Bunlar sadece meslek liselerine bırakılmamalıdır. Gençlerimiz, üniversiteyi kazanamadıklarında okumuş işsiz insanlar olmak yerine kendi yetenek ve bilgi donanımlarını hemen hayata aktarıp işlerini kurabilmelidirler. Bunun yanında tarım, ziraat ve hayvancılık okulları da acilen açılmalıdır.


Biz bu eğitimleri verdiğimizde elimizde gerçekten yetişmiş geniş bir kitlemiz kalır.