Milli Eğitim Bakanı, müfredat güncellemeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan basın toplantısında Bakan Tekin, müfredatın içeriği, uygulanma planı ve hedefleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

EĞİTİMDE YENİLİK YOLDA

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Talim Terbiye Kurulu'nun yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirtti. "Müfredat, bir günde incelenecek bir konu değil. Bir dersin programı 800 sayfa. Müfredat, ortak, zorunlu ve standart dersler içerir." dedi.

YENİ DÖNEME HAZIRLIK

Bakan Tekin, yeni müfredatın en kısa sürede tamamlanarak yayımlanacağını ve önümüzdeki eğitim öğretim yılında 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacağını belirtti. Bu değişikliğin öğrencilerin düzeyine uygun ve bilimsel bir temele dayalı olduğunu vurguladı.

SOSYAL MEDYA İDDİALARI

Sosyal medyada dolaşan "matematik müfredatından bazı konuların çıktığı" iddialarına cevap veren Bakan Tekin, bu konuda yaklaşık 2 bin uzmanın çalıştığını, bunların yüzde 40'ının akademisyen, geri kalanın ise öğretmen olduğunu söyledi. İddiaların değerlendirmeye tabi tutulduğunu ve çocukların düzeyine uygun bir müfredatın oluşturulduğunu ifade etti.

Üniversitelerde açılacak yeni programlar açıklandı: İşte açılacak 71 bölüm Üniversitelerde açılacak yeni programlar açıklandı: İşte açılacak 71 bölüm

UYGULAMA VE TANITIM

Bakan Tekin, müfredat çalışmalarının yüzde 80'inin tamamlandığını belirtti ve önümüzdeki haftalarda tamamlanacak olan çalışmaların ardından kademeli olarak uygulanmaya geçileceğini açıkladı. Yeni müfredatın tanıtım toplantısının ise çalışmaların tamamlanmasının hemen ardından yapılacağını söyledi.

GELECEĞE HAZIRLIK

Bakan, yeni müfredatın 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanacak olmasının sebebini teknik bir düzenleme olarak açıkladı. Öğrencilerin yer değişikliği dolayısıyla mağdur olmaması adına bu kademelerde yeni müfredatın uygulanacağını belirtti.

Kaynak: AA