Teknolojinin önemi denildiğinde, hepimiz bu konuda uzun uzadıya yorumlar yapabiliriz diye düşünüyorum. Zira yaşımız gereği bilmesek bile, yazılıp çizilenlerden yakın tarihimizde yaşamın nasıl sürdürüldüğünü biliyoruz. Keza pek çoğumuz için bırakın uzak tarihi, bir 20-30 yıl öncesinde yaşamak bile bir hayli zor.

Cep telefonlarının yeni yeni çıkmaya başladığı, insanların istediği zaman birbirine ulaşamadığı o dönemler, çoğumuza tuhaf gelecek kadar uzak zamanlar.

Biraz daha geriye gidersek ise teknolojinin önemini, ihtiyaçlarımıza ne kadar kolay ulaşabildiğimizi düşünerek anlayabiliriz. Örneğin; ünlü mucit Thomas Edison tarafından kurulan elektrik üretim merkeziyle şehirlerin aydınlanmasından önceki karanlık yaşamı bir düşünelim. Şu anda birkaç saatliğine elektriksiz kaldığımızda adeta hayat durmuş gibi hissederken, önceden insanlar bunun ne demek olduğunu bilmeden yaşıyorlarmış.

İnsanlar yiyeceklerini buzdolaplarında değil, evlerinin en serin köşelerinde saklamak durumundalarmış. Çamaşırlar, bulaşıklar elde yıkanıyor, yemekler fırınlarda, sobaların üzerlerinde pişiriliyor, doğru düzgün iletişim kurulamıyor, ulaşım zorlukları nedeniyle bir yerden bir yere gitmek günler alıyormuş. Peki, ya günümüzde durum nasıl? Mesela; eskiden para ödemediğimiz şeyleri bir düşünsenize?

Telefon, doğalgaz, internet faturaları, kredi kartı aidatları, taşıt vergileri ve dahası. Tüm bunlar, hayatımızı kolaylaştıran teknolojinin ürünleri değil mi? Evimizde en az 4-5 tane işimizi kolaylaştıran teknolojik alet yok mu? Her gün istediğimiz yere konforlu arabalarımızla gitmiyor muyuz? Dünyanın diğer ucuyla istediğimiz an iletişim kuramıyor muyuz? Kısacası; teknolojinin önemi saymakla bitmez. Zaten hemen alt başlıkta, faydalarından da bahsederken bu konunun üzerinden bir kez daha geçecek, teknolojisiz hayatın ne kadar zor olacağını daha iyi anlayacağız.