Sosyal medya hesapları üzerinden birçok vatandaş bazı işletmelerin fiyat tarifelerini kapı ve masalara görünür bir şekilde yerleştirmediğine dair şikayetlerde bulundu. Yapılan şikayetlerin üzerine Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar Esnaf ve Sanatkârları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Katmerci ise vatandaşların şikayetlerine yönelik cevaplar verdi.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANMIŞTI

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre; 1 Ocak’tan itibaren lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu oldu.

Gaziantep’te O İlçe Elektriksiz Kalacak! Gaziantep’te O İlçe Elektriksiz Kalacak!

Resmi Gazete’de Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmeliğe göre; tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerlerinin hizmetin sunulduğu işyerlerinde, giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne koyulması zorunlu oldu.

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak olan yönetmelik, lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerini kapsıyor.

KATMERCİ ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALDIŞikayet

Sosyal medya hesapları üzerinden şikayetlerini dile getiren vatandaşların şikayetlerini dikkate alarak cevaplar veren Katmerci, “Yeme içme sektöründe faaliyette bulunan her işletme işyeri girişinde masalarda ve ödemeye yapılan kasa da görünür yere fiyat tarifesini asmak zorundadır” dedi.

Vatandaşların şikayetleri ile ilgili öneride bulunan Katmerci, “Şikayetiniz ilgili paydaşlar ile paylaşılmıştır. Sizin de kendi isim ve soy isminiz ile HFA uygulaması ile şikayette bulunmanız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Muhabir: MEHMET FENER